V Českých Budějovicích se začne v 17:10, série bude na dvě výhry. „O bronz by se ani nemělo hrát, je to cena útěchy,“ říká v rozhovoru pro Deník Pavel Šimoníček, zkušený ředitel VK Dukla Liberec.

Utkání o bronz jste zažili loni a začnete je i v úterý. Zdá se, že je v lásce nemáte…
To je pravda. Je to zbytečné. Posledním semifinálem by to mělo skončit.

A bronz pro oba vyřazené?
To je první možnost. Druhá je, že by bronz získal lépe postavený tým po základní části. My končíme v tabulce před play-off nahoře pravidelně. Je zajímavé, že jsme my i Budějovice na federaci tento návrh před sezonou dali do hlasování a teď spolu o třetí místo hrajeme.

Ostatní kluby byly proti?
Ano, argumentovaly, že by boje o bronz měly být svátkem, měly by se hrát v zaplněných halách.

Už jste se z vyřazení od Kladna vzpamatovali?
Před sezonou jsme chtěli finále. Zklamání je tady obrovské, to se nebudeme nic nalhávat. Poslední tři neděle jsme ale nehráli dobře. Nyní nás čeká boj o bronz, který bude o vůli. Záleží, jak se k tomu hráči obou týmů postaví. Medaile je hezká, budeme ji chtít. Malou náplastí může být, že jsme oba finalisty v Českém poháru porazili.

Proč to s Kladnem nevyšlo tentokrát?
Jak říká místní volejbalová legenda pan Josef Smolka, tak se na finále musí sejít tři věci – zdraví, forma a trošičku štěstí. A nám u všeho něco chybělo. Když se vracel Kriško, zranil se Holubec, forma nebyla načasovaná a neproměnili jsme spoustu setbolů, míče končily na lajně.

Kdo vyhraje finále?

Bude to o fous, rozhodnou maličkosti. Třeba jeden hráč, který tým dostane do pohody. Na Kladně třeba Konečný, na straně Karlovarska možná Hudeček nebo Rejlek. Těším se a boj o mistra budu sledovat.