Turnaj byl další částí projektu financovaného z operačního programu Cíl3/Cel3 přeshraniční spolupráce, který je veden ve spolupráci klubů BK Kondoři Liberec a Sudety Jelení Hora. Třídenní turnaj byl určen pro kategorii hráčů narozených od roku 2000 včetně a zúčastnilo se ho pět družstev: dvě z Čech a tři z Polska. Vzhledem k modelu (v jedné skupině hrál každý s každým) čekala na týmy porce čtyř utkání ve třech dnech. S touto porcí a především se sílou soupeřů se nejlépe vyrovnali Kondoři Liberec, kteří bez prohry a občas i po dost výrazných výhrách zvítězilo. Druhé se umístilo partnerské družstvo pořadatelů z Polska – Sudety Jelení Hora.
Touto akcí se projekt „Podpora volnočasových a rekreačních činností mezi českou a polskou stranou v rámci basketbalu pro děti, mládež a trenéry" přehoupl do své druhé poloviny a druhého roku činnosti.

V průběhu svého trvání si projekt vytyčil několik cílů: vést děti a mládež ke kvalitnímu trávení volného času, které je prevencí proti kriminalitě, drogové závislosti a dalším nežádoucím aktivitám mladých lidí a také navázání společných přátelství, kontaktů a zkušeností mezi českými a polskými sportovci, které povedou k přípravě dalších společných akcí.

Během prvního roku fungování projektu se obě spřátelená družstva zhostila dohromady pořádání jedenácti akcí, ve kterých se snažila naplňovat předsevzaté cíle projektu – konala se dvě společná školení trenérů, pět turnajů 
v několika věkových kategoriích, dvě společná soustředění, streetball a lyžařský kurz se zaměřením na regeneraci a kompenzaci.

„S celým průběhem projektu máme velice pozitivní zkušenost. Co se týče sportovní stránky – na soustředěních se nám podařilo nabrat potřebnou fyzickou kondici a zapracovat na základních basketbalových dovednostech. Kvalitní zápasy se zahraničními soupeři nám dodaly herní pohodu a potřebnou herní praxi, což se podle mě pozitivně odrazilo na výsledcích mládežnických družstev, jejichž vrcholem byl zisk mistrovského titulu v kategorii U14 na domácí půdě v Liberci. Také bych rád ocenil možnost rozvoje trenérské vzdělanosti, která se v budoucnu odrazí na přípravě mládeže," řekl šéftrenér Kondorů Liberec Jan Pastýřík.