Na závodníky čeká orientačně zajímavý a náročný terén, který bude výzvou pro nejlepší orientační běžce mistrovských i veteránských kategorií. Pořadatelé nezapomněli ani na zájemce z řad neorganizované veřejnosti, kteří budou mít příležitost zazávodit si na kvalitních tratích pro příchozí.

Závodu se zúčastní více než 1000 závodníků z celé republiky, včetně absolutní špičky. Na programu je sobotní kvalifikace, která ověří podzimní výkonnost závodníků a do nedělního finále pustí pouze ty nejlepší. V neděli se na finálových tratích bude bojovat o tituly mistrů republiky na klasické trati pro rok 2017.

Při závodě bude rozhodovat rychlá a správná volba postupu a fyzická připravenost. Zajímavé úseky a vývoj finálového závodu budou moci závodníci i diváci sledovat na velkoplošné obrazovce přímo v centru závodu a později také jako záznam České televize.

Cílem pořadatelů z OK Chrastava je připravit pro všechny závodníky zajímavé tratě a zajistit hladký průběh závodů tak, aby MČR v orientačním běhu 2017 bylo pro všechny zúčastněné velkým zážitkem.