Do zápasu Basketbalová Akademie Lynx Liberec vstupovala s vědomím, že derby nemá jasného favorita i kvůli několika zraněním v kádru. Cílem přesto bylo potvrdit postavení v tabulce a dobře vstoupit do druhé poloviny základní části soutěže.

To se domácím dařilo až na prvních pět minut zápasu, ve kterých byl soupeř mírně lepší. Poté Lynx zrychlili hru a soupeři odskočili. „Jejich agresivní obrana dělala našim hráčům problémy, a když k tomu přidali velmi dobrou střelbu trojek, nebylo o výsledku utkání pochyb. Domácí nás jednoznačně přehráli ve všech činnostech," uvedl trenér USK Jiří Klíma, jenž má plnou marodku. „Z našich hráčů je potřeba pochválit všechny za statečný výkon, když jsme dohrávali po zranění Plašila pouze v pěti," dodal. Nakonec se zápas dohrával jen o to, jestli domácí pokoří stobodovou hranici v druhém utkání po sobě. To se nakonec nepovedlo. Přesto si BA Lynx připsali jasné vítězství o čtyřicet bodů. „Především bych chtěl poděkovat hráčům za nasazení a výkon, který předvedli a některým za to, že nastoupili i přes zdravotní komplikace. Samozřejmě jsem rád za to, jak jsme tento zápas zvládli i v užší rotaci, ve které jsme byli nuceni hrát. Zápas jsme měli až na prvních pět minut pod kontrolou," uvedl trenér Lynx Jan Pastýřík.

BA Lynx Liberec USK - Slavia Liberec 94:54 (25:14, 46:28, 70:39)

Střelci: Hanus 21, Bím a Bárta 20, Bartel 11, Teimer a Lakomý 9, Jelínek a Šimon 2, Hojdar Vonička 21, Mraček 14, Zmeškal 11, Plašil 4, Šviha, Novotný 2. Fauly: 15:17, TH: 12/7:15/7, trojky: 11:3