Loni bojovali o udržení a letos jsou zcela v jiném rozpoložení. Jak v tabulce, tak i psychicky. Florbalisté Liberce mají formu, daří se jim po všech stránkách. Jsou pátí a drží se na špici mezi nejlepšími.

HC Škoda Plzeň - Liberec
FOTO: Bílí Tygři podlehli soupeři. Liberecké hokejisty smetla Plzeň

Na předchozí dvě sezony florbalisté rozhodně nemohou vzpomínat v dobrém. V té první po postupu z první ligy skončili hned v baráži, v níž ale dokázali uspět. I druhá sezóna „odsoudila“ Liberec k souboji o udržení. V duelu s Ústím nad Labem  za stavu 3:3 rozhodoval až poslední duel a šlo se na nájezdy. Nervydrásající závěr nakonec vyhrál Liberec a udržel se v nejvyšší soutěži. Kapitán Liberce Matěj Klucho předpovídal již před sezonou, že ambice letošního týmu jsou vyšší než loni. „S mužstvem se chceme dostat do play off,“ hlásal kapitán.

 BOJOVNOST JE ZÁKLADNÍM STAVEBNÍM KAMENEM

 A liberečtí florbalisté k tomu mají nakročeno, ačkoliv je sezona ještě dlouhá. Tým funguje a šlape, i přes občasné výpadky. Zároveň tým táhne Zdeněk Skružný. Ikona florbalu a bývalý reprezentační trenér vede florbalisty za úspěchem. Snažil se sestavit tým, kde si hráči budou navzájem konkurovat tak, aby podávali ty nejlepší možné výkony. Nově příchozí Petr Kološ vnesl do týmu novou energii, však také patří mezi nejlepší hráče mužstva, s osmnácti kanadskými body je aktuálně čtvrtý.

VK Dukla Liberec.
Liberecký experiment? Prý jsme blázni, smál se ředitel volejbalové Dukly

Dalším pozitivem týmu je bojovnost. Naposledy prohrávali na domácí půdě se Znojmem už 0:4, ale Liberec se nevzdal, zabojoval a nakonec zaslouženě vyhrál. I to vypovídá o charakteru mužstva, které je dobře sestavené. Florbalisté mají před sebou 10 kol, která pro ně budou nesmírně důležitá. Jediným negativem, které florbalisty trápí a moc ho nemohou ovlivnit, je odpovídající zázemí. Pořádnou florbalovou halu by si Liberec zasloužil, už jen kvůli tomu, že v nejvyšší soutěži nechybí ani ženský florbalový tým z Liberce. Důležité je, že od barážových příček je na míle daleko, alespoň prozatím.