Sportoviště musí projít různými úpravami, aby vyhovovala potřebám olympijských disciplín. Přestože nejvíce práce s přípravou budou mít organizátoři až těsně před zahájením, už teď musí udělat některé nezbytné úpravy areálu. Z celkového počtu dvaceti čtyř sportovišť jich je v přímo v Liberci patnáct. Konkrétně se jedná o Bazén Liberec, Beach Liberec, Fotbalové hřiště – Letka Liberec, Fotbalové hřiště – Svojsíkova, Fotbalové hřiště – Vratislavice nad Nisou, Liberecký tenisový klub, Rekreační a sportovní areál Vesec, Sport Park Liberec, Sportovní hala – SOŠ Liberec, Sportovní hala Dukla Liberec, Technická univerzita v Liberci, ZŠ a MŠ logopedická, TJ Lokomotiva Liberec I., ale i náměstí Dr. E. Beneše, kde proběhne disciplína Street art, a Krajský úřad Liberec, kde se bude střílet. A jak se chystají největší liberecká sportoviště?

Na TUL mají téměř hotovo

Zázemí různým sportovním disciplínám poskytne i Technická univerzita v Liberci. Nejvíce z nich se bude odehrávat ve Sportovní hale TUL v ulici na Bohdalci. „Všechny haly jsou udržované v rámci běžného provozu, jelikož je během semestru neustále využívají studenti TUL. Nyní se budou vyměňovat sítě ve fotbalových brankách a těsně před závody přivezeme příslušenství k stolnímu tenisu,“ uvádí Ing. Soňa Hořínková z Katedry tělesné výchovy a sportu Technické univerzity v Liberci.

Atmosféra v hledišti při ODM.
Olympiádu dětí a mládeže pomůže uspořádat 500 dobrovolníků

Vesec – komu se nelení, tomu se zelení

Štěstí přeje připraveným, tím se řídí i správa Rekreačního a sportovního areálu ve Vesci. Již za měsíc se zde bude soutěžit v silniční cyklistice a orientačním běhu. „V této fázi chystáme odvodnění a sekání trávníku. Samozřejmostí jsou i vnější úpravy okolí budov,“ přibližuje přípravu Vesce Olga Crháková, odpovědná pracovnice za správu areálu.

Sport Park Liberec – přípravy vrcholí

Nejvíce sportovních disciplín se odehraje ve Sport Parku Liberec, největším sportovně-relaxačním areálu v severočeském regionu. Závodit se zde bude v basketbalu, florbale, fotbale, judu a sportovní gymnastice. Vzhledem k tomu, že všechny disciplíny mají svá specifika, musí Sport Park přizpůsobit své prostory každé z nich individuálně.

Perutě i freestyle fotbal na ODM

Doprovodný program ODM 2019 je nabitý hvězdami! Ve dnech 24. a 25. června se od 14 hodin zaplní náměstí Dr. Edvarda Beneše hudebními skupinami, roztleskávačkami a mnoha dalšími sportovci a umělci. Návštěvníci se můžou těšit na vystoupení skupin Perutě a Poetiky, fotbalový zápas staré gardy FC Slovan Liberec – FK Jablonec, freestyle fotbalovou show, exhibici cheerleadingu či slack line a mnoho dalšího.

Dětská olympiáda.
Kraj hostí olympiádu. Pochodeň může vzplát, medaile jsou hotové

Za další zábavou může dorazit ve středu 26. června do Jablonce nad Nisou na Poloostrov Tajvan, kde si bude možné během odpoledne vyzkoušet jízdu na paddle boardu, týmovou plavbu v dračí lodi nebo lezeckou stěnu. Od 19.30 hodin pak vystoupí Paulie Garand a DJ Kenny, čímž bude program zakončen. Změna programu vyhrazena.

Olympiády dětí a mládeže 2019 se zúčastní na 4 000 sportovců a trenérů z celé České republiky. Soutěžit se bude v devatenácti disciplínách na 24 sportovištích. Slavnostní zahájení Olympiády dětí a mládeže 2019 se uskuteční 23. 6. od 17 hodin v Home Credit Aréně v Liberci.