Po dlouhých zákulisních jednáních se však pád z elitní soutěže odvrátil a i pro následující ročník Liberec zůstává v Extralize, která tak bude mít nezměněnou desetičlennou podobu.

Setrvání mezi tuzemskou elitou bylo pro vedení libereckého oddílu klíčové. „Už na konci loňské sezony jsme se s Radkem Košťálem dohodli na prodloužení smlouvy, to bylo pro další kroky nejdůležitější. Divácký zájem nám navíc opět ukázal, že Extraliga má v Liberci velký význam," tvrdí předseda SKST Jiří Veselka, který ihned po neúspěšné baráži s El Niněm Praha začal komunikovat s šéfem nejlepšího pražského klubu Zbyňkem Špačkem. „El Niňo naštěstí pro nás nemělo zájem o zmnožení svých družstev v Extralize," poukazuje Veselka na příčinu anulování sestupu.

Ve hře dokonce bylo v českých podmínkách nevídané spojení s konkurenčním Ústím nad Labem. „Dlouho jsme debatovali o spojení našich extraligových týmů, abychom mohli konkurovat nejlepším. Ve finále to ale kvůli spoustě různých faktorů zkrachovalo," přiznává manažer Martin Protiva.

Tím pádem by měla sestava zůstat stejná Radek Košťál, Josef Medek, Martin Jahoda a bratři Borůvkové.

Zda přijde nějaká posila, je zatím ve hvězdách. „Přiznám se, že teď nejsme s nikým v kontaktu. Ale vyloučit se nedá nic. I když jednoznačně musíme myslet ekonomicky a nebudeme tedy rozhazovat," přibližuje přestupovou politiku Protiva. Hlavní cíl pro Liberec bude opět udržení se v soutěži a prezentace stolního tenisu na severu Čech.