Memoriál ve skokových závodech  

Liberec - Jezdecký klub Liberec pořádá v sobotu 26. srpna XXXVII. Memoriál Heleny Krásové - O pohár města Liberce 2017 ve skokových závodech do stupně ST. Vedle parkurového skákání na kolbišti jezdeckého klubu v Růžodole uvidí přítomní diváci seskok parašutistů Paraklubu Liberec a také Jančí Maříkovou, která dětem udělá radost malováním na obličej. Proběhne slosování vstupenek o individuální výcvik na koni a další šťastlivec si odnese mobilní telefon. Začátek závodů je od 9 hodin.

Orientační běh u Raspenavy  

Liberec - V atraktivním prostoru Jizerskohorských bukových lesů u Raspenavy odstartuje o víkendu 23. – 24.září podzimní vrchol sezony – Mistrovství a Veteraniáda ČR v orientačním běhu na klasické trati, který pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty pořádá Orientační klub Chrastava. Na závodníky čeká orientačně zajímavý a náročný terén, který bude výzvou pro nejlepší orientační běžce mistrovských i veteránských kategorií. Pořadatelé nezapomněli ani na zájemce z řad neorganizované veřejnosti, kteří budou mít příležitost zazávodit si na kvalitních tratích pro příchozí.

Dorost Slovanu padl s Duklou 

Liberec – Ve včerejší předehrávce II. fotbalové ligy dorostu U19 prohrál Slovan Liberec na Dukle v Praze 2:3, i když vedl do poločasu 2:1. „Dokud budeme dělat hrubé individuální chyby v defenzivě, nevyhrajeme,“ postěžoval si trenér Tomáš Nosek. „První gól ze zbytečné penalty a třetí se nedomluvil gólman se stoperem,“ dodal.

Branky: Žižka 2. Liberec: Plechatý – Bína, Drahoš, Gabko, Halgaš – Kratochvíl, Mečíř, Provazník, Syrovátka – Sysel, Žižka. Střídali: Šorsák, Vébr, Khun. 

Golf Club v Machníně hostí studentskou elitu  

Liberec - Ve dnech 12. - 15. září se v Golf Clubu Liberec odehraje Akademické mistrovství Evropy v golfu. Pod hlavičkou EUSA (European Universities Games) budou o titul hrát studenti ze dvanácti univerzit sedmi států - Španělska, Anglie, Irska, Lichtenštejnska, Francie, Německa a Česka (Univerzita Karlova a domácí Technické univerzity v Liberci). „Hraje se ve čtyřech soutěžích - jednotlivci muži a ženy a družstva mužů a žen. V týmech jsou čtyři muži a čtyři ženy a hraje se čtyři dny," řekl Jindřich Martinec z organizačního výboru, kdy mistrovství pořádá Sportovní klub TUL. Evropské mistrovství se pořadá každé dva roky a tento ročník je pátý. „Ze Španělska přijede univerzitní šampionka země. Slavnostní zahájení a ukončení máme na kolejích univerzity v Harcově," prozradil. 
Golf Club Liberec má areál hřiště o rozloze 40 hektarů s 18 jamkami s celkovým handicapem 68. Na dvě půlky ho dělí železniční trať, ta ale do hry nezasahuje – hráči při přechodu z jedné části do druhé pouze pod tratí procházejí tunelem. Jde o hřiště standardní obtížnosti, kde ani délka jamek ani počet překážek nepatří k extrémům.

Fotbalistky vyhrály na Dukle  

Liberec - Druhý výjezd do Prahy byl pro ligové fotbalistky Slovanu Liberec výborný. Po neúspěchu na Spartě dokázal Liberec vyhrát na Dukle bez ztráty kytičky 3:0. „Sice jsme se nevyvarovali opět zbytečných chyb, které tentokrát soupeř i díky velmi dobrému výkonu naší brankářky netrestal. V naší hře byly zbytečné ztráty míče a i v obranné fázi jsme měli okénka. Holky musím ale pochválit, že si jdou za svým cílem poctivě, a že se to bude postupně ukazovat," uvedl trenér Josef Lexa.

Branky: 37. a 53. Novotná, 88 Kotlánová. Liberec: Horáčková - Dlouhá (71. Hančová), Němečková, Bohatová (22. Lacková), Tůmová - Čiperová, Šušolová (76. Černá), Kovaĺová, Kopčová (89. Jandová) - Kotlánová, Novotná.

Bílý Kostel hostí v kraji Přepeře  

Liberec – Krajský fotbalový přebor má na programu druhé kolo a podle všeho bude magnetem zápas Bílého Kostela s Přepeřemi. Za domácí od 17 hodin již nastoupí hrající trenér Libor Janáček, který si svůj trest za vyloučení odseděl a bude vítanou posilou do zadních řad. Nováček z Přepeř bezpečně vyhrál loňskou I. A třídu a v jeho řadách hraje celá řada exligových borců v čele s Jaroslavem Nesvadbou, který válel za Zenit Petrohrad.