„Dovolím si tvrdit, že jsme byli ve třech čtvrtinách lepší, ale po poločase jsme předvedli špatný výkon jak v obraně, tak v útoku. To nás stálo výhru, i když jsme v poslední čtvrtce náskok soupeře stahovali. Každopádně to byl hezký zápas," sdělil trenér Jan Pastýřík.

Kondoři Liberec - Nymburk B 86:95 (21:23, 43:40, 58:76)

Do poločasu byl Liberec po většinu času lepším týmem, hrál s chutí, dobře bránil a dařilo se mu i v útoku. Soupeř byl kvalitní, dokázal až do 15. minuty být ve vedení, ale pak domácí zabrali a dostali se do náskoku. Ten mohl být vyšší než poločasových sedm bodů, ale chybky s fauly je o něj připravily. Vstup do druhé půle byl dost strašidelný a Liberec nebyl schopen zastavit útoky Nymburka, který se dostal až do dvacetibodového vedení. „Nebyli jsme schopni rozjetého soupeře ubránit. Místo toho, abychom vycházeli z kvalitní obrany, tak jsme propadli. Sedm minut jsme zkrátka nehráli," potvrdil Pastýřík. Na nymburských 33 bodů odpověděli Liberečtí pouze patnácti. V závěrečné čtvrtině sice Kondoři zapnuli, ale i přes slušných 28 bodů náskok hostů nezlikvidovali. Nejblíž se dostali na osmibodový rozdíl.

Body: Hojdar 21, Němeček 20, Kejmar 19, Bím 16, Mejstřík 5, Obešlo 3, Honzák 2, Bartel - Peterka 28, Svoboda 25, Kříž 22. Fauly: 19:17, TH: 13/10:9/7, trojky: 8:12.