Do přípravky se mohou hlásit děti od tří do pěti let. Karate je určeno capartům od šesti let. Tréninky probíhají v centru města na Perštýně a po celé září jsou zdarma.

„Karate je sport pro všechny – nepotřebujete k němu žádné speciální vybavení či předpoklady," říká předsedkyně oddílu Tereza Reyneltová. „Většina rodičů si přeje, aby jejich dítě začalo sportovat, ale váhají, jaký sport je pro něj nejvhodnější," vysvětluje trenérka.

VÝHERCI. Ivo Martínek se synem Lukášem.
V soutěži Pralesní fotbalové léto s Deníkem uspěli Martínkovi z Liberce

„My se dětem snažíme nabídnout pravidelnou dávku pohybu a tělesné aktivity. Kromě toho se u nás naučí samostatnosti, psychické odolnosti, respektu ke spolubojovníkovi i soupeři, ale také prohrávat a vítězit," zmiňuje výhody.

Nábor karate (pro děti od 6 let) trénuje od 8. září každé pondělí a středu od 17 do 18 hodin v tělocvičně MŠ Doctrina, sportovní přípravka pro děti od 3 do 5 let se tu bude scházet od 11. září každou středu od 16 do 17 hodin.

„Vezměte děti a přijďte to s námi zkusit," vyzývá Tereza Reyneltová. Gryf patří k nejúspěšnějším oddílům na severu Čech.