Jeden z nominačních turnajů na nadcházející mistrovství světa Budapešť Open, turnaj s účastí 1200 závodníky z celé Evropy v Berlíně a nakonec domácí Pohár nadějí pro budoucí hvězdičky v Ústí nad Labem.

Závodní týmy společně s trenéry Slavie TU Liberec se rozjeli do tří měst. Úspěšné tažení zahájil Lukáš Vik v Budapešti, kde v kategorii kata juniorů získal 3. místo, a tím i body pro postup na MS, které se bude konat v listopadu ve Španělsku. Lukáš v 1. kole porazil švédského závodníka, ve druhém Rumuna a ve třetím narazil na slovenskou jedničku Boreckého, kterého také porazil. Zastavil ho až domácí závodník v boji o finále, následně o bronzovou medaili porazil polského závodníka a byl z toho bronz.

Druhá skupina 15 závodníků cestovala na Banzai Cup do Berlína. Dorostencům a juniorům v kata (Hájková a Blín) se na medaili nepodařilo na medaili dosáhnout, i když Ondřej Blín prohrál boj o bronzovou medaili. Cenné kovy v kumite získali Filip Dittrich, který v kategorii juniorů do 55 kg vybojoval zlato a Viktorie Taušová bronz v kategorii juniorek do 48 kg. V žácích se dařilo bratrům Chudobům, kde jako první nastoupil mladší Vašek. „Pro Vaška to byly teprve třetí závody ve sportovním zápase, ale vedl si bravurně. V prvním kole deklasoval německého závodníka 7:0, poté porazil Rusa 3:1, bohužel ve třetím kole prohrál s favorizovaným Polákem 1:2. Starší a zkušenější František prohrál až zápas o finále 0:1 s dánským závodníkem, ale boj o třetí místo už zvládl a získal bronz v kategorii kumite do 12 let, do 43 kg," uvedla trenérka Tereza Matějková. Tomáš Dittrich, Matěj Štěpán a Volodymyr Vainahyi, kteří ač zápasili výborně, na medaili nedosáhli. Na závěr startovali Lukáš Cyprián (kumite do 12 let +43 kg) a trenér František Dittrich (kumite Masters +30 let) a oba po kvalitních výkonech získali bramborovou medaili.

Nové „hvězdičky" týmu se zúčastnily Poháru nadějí v Ústí a předvedly, že opravdu hvězdami jednou být mohou. Zlatou medaili si přivezli Lukáš Rajnoch a Michala Vaškovská, stříbro Martin Kolín, Adam Košek a Diana Fantová. Na bronz dosáhli Jakub Mikule a Michal Lysko. „Výkony našich svěřenců velmi potěšily, a to především těch nejmenších. Pro většinu z nich to byly první závody a hned takto úspěšně. Na podzim nás čeká mnoho turnajů, v průběhu kterých se současně připravujeme na mistrovství republiky, které bude v prosinci v Havířově," dodala spokojeně Matějková.

V září a na počátku října bude na Slavii nábor nových členů s mottem NEČEKEJ… ZAČNI!