„Rusko člověka překvapí každým dnem. Už to není ten komunistický velký bratr, už je to země, v níž se člověk cítí bezpečně a někdy jako v ráji… Kabinové lanovky, jež jsou na všechny strany zdejších hor a je jich více než prstů na rukou, jezdí 24 hodin denně. Člověk, když nemůže spát, tak udělá pár kroků od Olympijské vesnice a může zažít noční jízdy v těchto kabinkových lanovkách. Vyjet do 3000 metrů a dívat se na okolní dominantu Soči je skutečně paráda. Při návratu člověk potká klidně po olympijské vesnici metaře, kteří neustále zametají chodníky a ulice. Zdejší jídelna Mountain Village funguje také 24 hodin denně, takže když máte chuť, můžete se kdykoli najíst.

A kdo čekal, že hokejový zápas Česko Švédsko nebude mít kulisu, tak se mýlil. Dvě třetiny diváků bylo domácích a neustále posílali energie českým hráčům a nezabalili to ani za stavu 0:4.

Čechy mají rádi i domorodci. Je vidět, že sport spojuje lidi dohromady a že minulost nemá sílu a ani nemá smysl se v ní hrabat. Člověk má žít přítomností, jako žijí všichni na olympijských hrách."