DNES OD 18:00: VK DUKLA LIBEREC vs. SKV ÚSTÍ NAD LABEM. „Chceme k úrovni přispět," řekl trenér outsidera René Dvořák

Druhý vyzve předposledního. Dnes je duel klubů z opačných pólů tabulky ve scénáři 17. extraligového kola. Začíná v 18:00, koná se v Liberci.

„Už při pohledu na tabulku je hned jasné, že jsme favorit. Roli přijímáme a chceme vyhrát za tři body. Ale víme i to, že Ústí hraje v poslední době opravdu dobře, víme, že sebralo v posledních dvou kolech bod Zlínu i mistrovské Ostravě. Je jasné, že v derby nesmíme vůbec nic podcenit," naznačil den před utkáním Michal Nekola, trenér VK Dukla Liberec, že musí být jeho parta opravdu ve střehu.

„Jestli z nás mají v Liberci, podle mě aspiranta na titul číslo jedna, alespoň malinko vítr, tak jsem rád, neboť je to ocenění naší práce, pro nás dobrá vizitka," usmíval se ústecký trenér René Dvořák, jehož tým se i ve skromných podmínkách dostává do slušné formy.

Ústecký kouč ocenil složení libereckého kádru. „Jsou na vlně, hrají momentálně výborně. Výborný je Hadrava, ale vlastně všichni, nemají slabší článek. Pokud se jim daří servis a obrana, jsou téměř fantastičtí. Mají dvanáct vyrovnaných a kvalitních hráčů, když náhodou někdo nemá svůj den, prostřídají a mají plnohodnotnou náhradu. Je vidět, že nemají ani vnitřní problémy, že hráči role přijali, sedla si chemie týmu a ten nyní šlape. Opakuji, Dukla je pro mě favorit na titul číslo jedna. Nemáme u ní co ztratit, víme, že to bude ještě těžší než ve Zlíně a pak s Ostravou (pozn.: shodně 2:3). Chceme udržet výkonnostní laťku z posledních povedených zápasů, podat výkon na hranici našich možností, přispět ke kvalitě derby a přispět k tomu, aby se hrál dobrý volejbal," uvedl Dvořák.

Jasné plány mají před dnešním derby rovněž v libereckém táboře. Duklu čeká už v příštím kole šlágr s lídrem z Českých Budějovic. Na Jihostroj,který ještě dnes nastoupí na palubovce Ostravy, ztrácí bod. „Ten zápas průběžně sledovat nebudeme, musíme se dívat sami na sebe a soustředit se na Ústí. Chceme tři body a udržet na čele kontakt."

Trenéři mají kompletní kádry. Hrát může i univerzál Martin Vodvárka. „Do Ústí jsme ho pustili hostovat, aby pravidelně hrál, byl ve formě. To stále platí," dodal Nekola.

„Už při pohledu na tabulku je hned jasné, že jsme favorit. Roli přijímáme a chceme vyhrát za tři body. Ale víme i to, že Ústí hraje v poslední době dobře, víme, že sebralo bod Zlínu i Ostravě. Je jasné, že v derby nesmíme vůbec nic podcenit…" Michal Nekola, trenér VK Dukla Liberec