Proto se bude zřejmě cítit na mistrovství Evropy ve švédském Malmö jako doma, podobně jako její spoluhráčky z Kristianstadu Lucie Satrapová a Martina Crhová.

Z Kristianstadu je to do Malmö hodinka cesty a české trio je ve švédské lize známé.

Weisenbilderová naposledy absolvovala s reprezentací turnaj O štít města Chebu a po kempu v Luhačovicích byla na Evropu vybrána. Je první a asi bohužel na dlouhou dobu poslední hráčkou Liberce, která se zúčastní evropského šampionátu. Martina do roku 2015 působila v interligových týmech DHC Slavia Praha a DHK Baník Most. S týmem Kristianstadu se v sezóně 2015/16 zachránila v nejvyšší švédské soutěži. Zúčastnila se domácího mistrovství světa juniorek v házené 2012 (15. místo) a Univerziády 2015 v Jižní Koreji (4. místo).

V seniorské reprezentaci debutovala v listopadu 2015 proti Rumunsku, sehrála v ní zatím desítku utkání. Na mistrovství Evropy hraje reprezentace dnes proti Maďarsku, ve středu 7. prosince proti Černé Hoře a v pátek 9. prosince proti Dánsku.

Ze skupiny, jak je už u seniorských evropských šampionátů tradiční, postupuje do další fáze trojice celků a všichni si přejí, aby česká děvčata zůstala na šampionátu co nejdéle.

Titul obhajuje Norsko, které je se šesti zlaty suverénně nejúspěšnější zemí mistrovství Evropy.