„Jsem rád, že jsem se mohl na losování podílet. Je vždycky fajn, když můžete někomu udělat radost. Snad se i na nějaké školy osobně dostanu a zažiju s dětmi super den,“ řekl Petr Pilát.

LogoZdroj: DeníkMezi vylosovanými školami pro podzimní Olympijské tréninky jsou i ZŠ Světlá pod Ještědem, okres Liberec a ZŠ a MŠ Meziboří. Olympijský trénink je pro školy prestižní událostí. Přímo na školu přijede slavný sportovec a spolu s týmem Sazka Olympijského víceboje připraví dětem zábavné sportovní dopoledne.

V rámci Olympijských tréninků na školy pravidelně jezdí ambasadoři projektu jako halová mistryně Evropy Denisa Rosolová, jedna z nejúspěšnějších tuzemských basketbalistek Ilona Burgrová, bronzová medailistka z olympiády Šárka Kašpárková nebo mistryně světa v biatlonu a olympijská medailistka Veronika Vítková.

Adam Lacko z Buggyry testoval v Mostě.
Virtuální závody? Radši jezdím v reálu, říká truckový šampion Lacko z Buggyry

Paralympijská atletka Anna Luxová zároveň vylosovala i pět škol pro Sportovní dny Paralympijské výzvy. „Byla to moje losovací premiéra a myslím, že se povedla. Ráda jsem se i osobně potkala s Petrem Pilátem, kterého jsem do teď znala jen z médií,“ doplnila Anna Luxová.

Vylosováno bylo pod dozorem státní notářky také 35 škol, které si mezi sebou rozdělí sportovní vybavení v celkové hodnotě 1 000 000 Kč od společnosti Hervis. Jsou mezi nimi i školy ze severu Čech. Částka 40 tisíc poputuje do ZŠ Hluboká v Ústí nad Labem, ZŠ Bohosudov na Teplicku a ZŠ Karla Jeřábka v Roudnici nad Labem. Základní škola TGM v Podbořanech a Masarykova ZŠ v Lubenci pak dostanou 10 tisíc.