Domácí byly sice oslabeny, ale liberecký Salač varoval: „Pravidelně se stává, že oslabené družstvo se daleko více semkne a podá kolikrát lepší výkon nežli obvykle… A myslím, že ani tento zápas nebyl výjimkou.“

Utkání bylo skutečně spíše bojovné než pohledné, dominovaly zejména obrany a především brankářky. V první polovině zápasu Liberecké neproměnily hned několik vyložených šancí, a tím se dostávaly do úzkých. Postupně začaly ztrácet a soupeř navyšoval skóre až na mínus tři branky. Poločasových 13:11 bylo s ohledem na neproměnění šancí a ztráty míče ještě přijatelné.

Do druhého poločasu vstoupil Liberec s cílem smazat dvoubrankové manko a pokusit se v tak důležitém utkání o vítězství. Z manka liberecká děvčata ukrajovala gól po gólu a dostala se v závěru naopak do dvoubrankového vedení. To si nakonec dokázala udržet a po závěrečném hvizdu mohla vypuknout nefalšovaná radost z vítězství.

„Výhrou jsme se vzdálili soupeři již na tři body, což ovšem neznamená, že je vyhráno. V dalších utkáních nás čeká ještě hodně práce a velice těžcí soupeři. Po repre přestávce se u nás představí lídr první ligy Slavia Praha. Děvčata opět zaslouží velikou pochvalu za předvedený výkon a především za bojovnost,“ sdělil Salač. Jiskra nechtěně usnadnila roli ambicióznímu Liberci, neboť zranění, nemoci a především absence kanonýrky Varhaníkové byly hlavně v závěru znát.

„Padesát minut jsme i v šesti lidech bez střídání dokázali vzdorovat, pak nám ale došli síly a soupeř strhl vítězství na svou stranu. I přes porážku ale před týmem smekám, bojoval a dřel do konce,“ konstatoval trenér Otrokovic Štefan Boršický.