Gryfáci se představili jak v disciplínách kata, tak kumite. V kata si nejlépe vedl Matěj Říha, který vybojoval dvě bronzové medaile (v kategorii U21 a senioři), Ondřej Blín skončil na bodovaném 5. místě. V kumite dosáhli závodníci Gryfu o příčku výš. Stříbro brali po napínavých zápasech Vojta Boura a Fanda Chudoba, bronzovou medaili si odvezl Lukáš Cyprián.

BRONZOVÍ. Kata tým žáků ve složení David Vedral, Filip Flajšinger, Ondřej Filip.
Patnáct medailí pro karatisty Gryfu Liberec

A dařilo se také kumite týmu juniorů ve složení Lukáš Cyprián, Fanda Chudoba a Tomáš Dittrich, kteří vybojovali další bronz. Na bodovaném 5. místě se umístili Tomáš Dittrich a Matěj Štěpán. „Ačkoliv závodníci přivezli jen „pár“ medailí, myslím, že na mistrovství mají šanci získat lepší umístění,“ hodnotí trenérka Tereza Reyneltová. „Největším bojovníkem pro mě byl Tom Dittrich, který předváděl energické zápasy, jak ve své kategorii, tak v týmech, přestože patřil k nejmenším a nejlehčím závodníkům celé týmové kategorie,“ říká trenérka.

FINÁLE ÚSTECKÉ REGIONÁLNÍ LIGY

Největší šanci na medaili měl kata tým starších žáků ve složení David Vedral, Marek Frinta a Filip Flajšinger, který obhajoval zlato z minulých dvou ročníků. Vzhledem ke změně pravidel z toho nakonec bylo „jen“ stříbro, ale kluci mohli být na své výkony pyšní. V kategorii kumite zazářila hlavně děvčata. Dva týmy postavené z mladších a starších žákyň si z finále nakonec odvezly bronzové medaile.

TŘI MEDAILE. Ty získalo družstvo děvčat Míša Vaškovská, Ester Pruknarová a Diana Fantová.
Nejmladší karatisté Gryfu opanovali stupně vítězů Regionální ligy

Mladší tým žákyň bojoval ve složení Sofia Mazur, Eliška Fibichová a Nikola Radostová, starší ve složení Míša Vaškovská, Diana Fantová a Markéta Křečková. „Tuto týmovou soutěž absolvujeme hlavně proto, aby mladí závodníci nasbírali co nejvíce zkušeností. Medaile jsou pro nás spíše třešničkou na dortu, veškerá příprava totiž směřuje až na podzimní sezónu, kdy se koná i mistrovství republiky,“ uzavírá trenérka Reyneltová.