Biatlonisté SKP Kornspitz Jablonec si právě v dubnu užívají zaslouženou dovolenou, aby od května už zase ladili formu na novou sezónu. A do té opět nastoupí bez Gábiny. Ta sice ještě nehází flintu do žita a hovoří o tom, že návrat je třeba někdy ještě možný. Teď má ale jasno. Vyčistila si hlavu při akci Ukliďme svět, ukliďme Česko, jejíž je patronkou. A při takovém čištění došlo i na vyčištění sebe sama.

„Udělala jsem si jasno v hlavě. „V tuhle chvíli si absolutně nedovedu představit, že bych se ještě někdy vrátila,“Poté, co Koukalová kvůli nekonečným zdravotním patáliím přišla o olympiádu v Pchjongčchangu, mnozí čekali, že bude co nejvíce dřít, aby se mohla vrátit a ideálně ještě zabojovat o účast na nadcházejících olympijských hrách. Jestli se ještě někdy na nějaké startovní listině objeví nebo ne, nad tím zatím visí otazník. Že to nebude v příští sezóně je už ale jisté.

Slavnostní vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec Jablonecka za rok 2017 proběhlo 29. ledna v Městském divadle v Jablonci nad Nisou. Na snímku je Martina Ptáčková.
FOTO: Koukalová přišla o olympiádu, ale stala se nejlepším sportovcem Jablonecka