SK INTEROBAL PLZEŇ

Západočeši vlétli do této sezony jako uragán a vytírají zrak i těm největším favoritům. Asi nikdo nečekal, že Plzeň bude po pěti odehraných kolech nejlepším týmem ligy. Stalo se. Okruh favoritů letošního ročníku se tak rozrostl o jeden celek.

Interobal si počíná opravdu suverénně. Nejprve vyhrál v Hodoníně 9:2, doma zdolal Slavii 5:2, následně triumfoval ve Vysokém Mýtu 7:0 a v Teplicích 5:4.
V dosud posledním utkání si na vlastní palubovce doslova smlsl na Českých Budějovicích 11:2.

V Plzni se mohou chlubit ještě dvěma nej. S 37 vstřelenými góly mají nejlepší útok ligy a s deseti inkasovanými brankami druhou nejlepší obranu. Na severu Čech tedy budou plnit roli jasného favorita.

FTZS LIBEREC

Liberec sice nemá takovou formu jako jeho nejbližší soupeř, ale přesto se Severočeši drží mezi postupovou osmičkou. Po pěti odehraných střetnutích mají šest bodů a patří jim sedmá příčka.

Liberec zahájil sezonu vítězstvím na Mělníku, aby posléze přenechal všechny body Spartě. Následně přivezl úspěch z Hodonína, ale z předchozích dvou klání odešel s prázdnou.

Nestačil totiž na Slavii, proti které ale podal srdnatý výkon, a naposledy se sklonil před Vysokým Mýtem. Mužstvo zpod Ještědu může být prvním týmem, který Plzeň připraví o nějaký ten bod. Každá série jednou končí.

Aktuální kolo je rozprostřeno dokonce do čtyř dnů. Kromě středy se hraje také ve čtvrtek a tento a další pátek.