„Je to metoda zdravotního cvičení s názvem Fit Pain Free a Hanka se ji naučila v Americe u bývalé české sportovkyně, která tam žije už mnoho let. Té doktoři upírali sport kvůli špatně vyvinutým kyčlím. S takovým verdiktem se ale ona nesmířila a stále hledala způsob, jak svůj zdravotní stav zlepšit. Začala se zajímat o pohyb a cvičení,“ vysvětlila na úvod profesionální cvičitelka Jana.

Fit Pain Free je osvědčená, jednoduchá a velmi šetrná metoda cvičení podle P. Egoscue, který je světovou jedničkou v oblasti „nelékařské“ úlevy od bolesti. Je potvrzeno, že má 94% úspěšnost.

VĚTŠINOU CHYBÍ POHYB

„Metoda Fit Pain Free aktivuje ty svaly, které jsou určené pro to, aby konkrétní pohyb člověk zvládl. Díky sedavému způsobu života, moderní technice a nejmodernějším technologiím se lidstvo stále méně pohybuje,“ uvedla k této metodě cvičitelka ze Semil. Svaly atrofují, nepracují a jejich funkci vykonávají svaly pomocné. Ty přebírají jejich úlohu s cílem udržet svalovou rovnováhu, říká odborná literatura.

Zahajovací ceremoniál Olympiády dětí a mládeže v Liberci
Olympiáda dětí a mládeže 2019 skončila. Štafetu přebírá Karlovarský kraj

DÝCHÁME SPRÁVNĚ?

„Na lekcích Fit Pain Free hodně posilujeme a protahujeme hlavně hluboké svaly. Někomu se může zdát, že řadu cviků zná. Ale toto cvičení je zaměřeno hlavně na dýchání, výdrže a na správném pochopení cviku. Jsou to drobnosti, kterými se tato metoda odlišuje od ostatních,“ charakterizovala cvičební novinku, kterou také jako lektorka sama vede.

KVALITA BYLA VYSOKÁ

Toto cvičení ji velmi nadchlo a aby je mohla nabídnout svým klientkám, udělala si pro něj odbornou kvalifikaci. „Kvalita školení byla hodně vysoká. A i když cena zrovna malá nebyla, mělo školení výbornou úroveň a náplň odpovídala tomu, co jsem čekala, že se na školení dozvím. Určitě to stálo za to,“ potvrdila cvičitelka.