„Hráli jsme dnes jako jeden tým, pomohla i střídačka a jsme rádi, že jsme další těžké utkání po třech porážkách zvládli,“ řekl exústecký a nyní už liberecký trenér Michal Nekola k ostře sledovanému střetnutí. Přišlo 1 020 diváků: „Kulisa v hale byla opět báječná.“ Hosté urvali první set, ale ty další už připsali na svůj účet domácí.

Volejbalový zápas Ústí a Brno.
Derby? Rozhodne o novém volejbalovém králi severu

Jedním z mnoha aktérů, pro které měla konfrontace dvou severočeských volejbalových bašt specifický náboj, byl bývalý liberecký ranař a nyní kapitán ústecké party Filip Kramar. „Je to škoda, měli jsme na to, ale ve čtvrtém setu jsme již odešli. Dnes to bylo o tom, že jsme vyměkli na servisu. Domácí tlačili a byli důraznější v dohrávání bodových balónů,“ hodnotil duel pro portál volejbalové federace Kramar.

Podle slov ústeckého trenéra se na hostech podepsala nervozita. „Víc než obvykle. Nedařilo se nám přihrávat kvalitní servis Liberce a od toho se ta naše hra odvíjela. Nechytli jsme se na útoku,“ litoval kouč Jakub Salon.

Extraliga mužů, 6. kolo: VK Dukla Liberec – SKV Ústí nad Labem 3:1 (25:27, 25:13, 26:24, 25:17)

Rozhodčí: Rychlík, Jan Krtička. Diváků: 1020.
Liberec: Veselý, Štokr, Šulista, Holubec, Biernat, Správka, libero Kopáček. Střídali: Leikep, Srb, Pietruczuk.
Ústí n. L.: Willyan Da Silva, Wilson, Kramár, Koci, Tibitanzl, L. Bartůněk, libera Kořínek, Šulava. Střídali: V. Bartůněk, Vodvárka, Průcha.