Přitom do tohoto duelu měl Mělník na svém kontě pouhé čtyři body, oproti deseti Libereckým. Jenže když máte takového forvarda, jako je Josef Gabčo, není co řešit. Urostlý mělnický borec se jen těžko odděloval od míče a domácím nasázel celkem čtyři branky a na jednu přihrál. To Liberec se naopak v koncovce tradičně trápil a potvrdilo tak pověst gólově druhého nejhoršího týmu v soutěži, navíc Mělník působil na palubovce Dukly proti domácím futsalověji.

Hosté se celkově se zápasem popasovali lépe, i když věděli, že prostě bodovat musejí. Olympiku pomohla blesková branka, o kterou se postaral od míče neoddělitelný Gabčo. „Tím se Mělník dostal do pohody, hlavně po druhé brance. Přitom byl před zápasem v pozici, kdy bodovat musel. My jsme také moc chtěli, jenže to dvakrát do poločasu nešlo,“ potvrdil kapitán domácích Pavel Bína.

Liberec snížil po pěkné akci, ale za tři minuty byl rozdíl opět dvoubrankový. Po přestávce ještě vykřesal libereckou naději po sólu Marek Bína na 2:3. Mělník byl stále nebezpečnější v útočných situacích než Liberec a při neuhlídané situaci po autu opět navýšil náskok.

„Tím jsme se sesypali a naše hra také. K tomu přišly individuální chyby a neproměnili se ani šance do prázdné brány. Přiznám, že náš přístup nebyl nejlepší, nikdo z nás nedokázal výkonem strhnout,“ přiznal Bína k nejhoršímu výkonu letošní sezony.


FTZS Liberec – SK Olympik Mělník 3:9 (1:3)
Branky nahrávky: 17. Kazda (Henzl), 23. Marek Bína, 38. Daněk – 1. Gabčo (Hrdina), 10. Šustr, 20. Hrdina (Gabčo), 23. Šup, 25. Nečas, 29. Gabčo (pen.), 30. Gabčo, 34. Mareš, 39. Gabčo. ŽK: 33. P. Bína (L).
Liberec: Vogt (Plechatý) – Henzl, Bína Pavel (C), Šisler, Bína Marek, Žoček, Benek, Kazda, Janáček, Rumler, Vébr, Novotný, Daněk.
Mělník: Mareš (Šanda) – Lehner, Cabadaj, Vokoun (C), Sváta, Gabčo, Hrdina, Hochman, Nečas, Šup, Šustr, Gombáš.