Na Mistrovství Čech formací téměř všechny formace libereckého Taktu postoupily do finále a získaly tak nominaci na mistrovství republiky, které se uskuteční 23. 25. května v Praze.

Letošní mistrovství Čech bylo úplně nově koncipováno a konalo se ve třech dnech, v hale Club hotelu v Průhonicích. „Společné mistrovství juniorů a dospělých vytvořilo skvělou atmosféru. Třídenní mistrovství bylo náročné především pro dospěláky, kteří absolvovali všechny tři dny, a to nejen jako tanečníci, ale také a především jako koučové a lektoři. Zaslouží si velký potlesk a mají můj obdiv," sdělila Kateřina Štěpánková, šéfová Taktu.

Mistrovství odstartovalo disciplínou Choreografie rekreačního tance street, kde Liberecké hlavačky (hlavní věková kategorie HVK) bojovaly statečně pouze v osmi lidech s choreografií ZROZENA ZÁŘIT. Nakonec skončily osmnácté.

Velkým překvapením byla následující disciplína IDO Hip Hop. V disciplíně, kde letos liberečtí dospěláci startují poprvé. Strach, obavy, ale velké nadšení a energie… a nádherný výkon v semifinále, který porota poslala bojovat dál do finále. Finálové 6. místo velmi potěšilo a zahřálo všechny tanečníky formace B.M.P.

Druhý den startoval Liberec ve čtyřech disciplínách. Hned po ránu s velkou chutí a energií zabojovala juniorská formace CONSTRUCTION v disciplíně Street show extraliga. Konkurence byla veliká, přesto juniorky získaly stříbro a nominaci na MČR. Další juniorská formace WILD MIND v disciplíně IDO Hip Hop si vytančila 5. místo a postup na MČR.

V disciplíně Street a disco show extraliga jako první zatančila formace dospělých ZTRACENI V ČASE. Nadčasová choreografie, odlišná od ostatních, nápadité a efektní zpracování, díky kuklám a mrazivým výrazům šel mráz po zádech všem a porota ohodnotila výkon 3. místem a postupem na MČR. Celý den uzavřela formace juniorská KAPITOLA 5: SOUBOJ V DOMĚ MODRÝCH LISTŮ, která opět přesvědčila nejen diváka, ale na plné čáře porotu, že patří mezi nejlépe zpracovaná téma. Samé dvojky od poroty a 2. místo s nominací na MČR.

Poslední den mistrovství se předvedly juniorské formace Disco dance a hlavní formace Modern a contemporary dance. Juniorky s formací A TEĎ MY … ve druhé lize se svým dynamickým předtančením získaly 6. místo. Hlavní kategorie s formací TAJEMSTVÍ vytančila 7. místo. Obě formace mají nominaci na MČR.