FBC Liberec Technology - Florbal Mladá Boleslav 3:5 (1:1, 0:3, 2:1)

Úvod se nesl v poklidném tempu, Boleslav pokoušela obranu domácích, kteří opět vsadili na hru ve dvou formacích s hlubokým obranným blokem.

S přibývajícím časem si hosté vytvořili herní převahu, ale bez vyložených šancí. Naopak Liberec trestal každou možnost hostů a vyrážel do rychlých brejků. Nulu několikrát podržel vynikající Výtisk v brance Boleslavi, ale kapituloval po nekompromisní střele Radka Valeše. Liberec byl nabuzen a v závěru třetiny navíc hráli přesilovku a opět je podržel Výtisk. Po skončení přesilovky udeřili hosté a po volném úderu srovnali.

Také ve druhé třetině měla Boleslav v držení míčku výrazně navrch, ale velké šance nepřicházely. Paradoxně měli zase více vyložených příležitostí domácí, zejména útočná řada Marek Valeš Ferdan. Jenže v polovině třetiny Liberec nepatrně ubral ze své aktivity a na hřišti to bylo znát. Boleslav dala na 1:2. Klíčový moment přišel po parádní kombinaci, kdy zakončoval Strobach, ale brankář Výtisk vykopl míček, který mířil do brány. Místo vyrovnání Boleslav znovu zatlačila a v závěru třetiny přidala ještě dva góly.

Místo slibného výsledku tak domácí museli dohánět tříbrankové manko. Hosté chtěli profesorsky kontrolovat hru, což se jim málem mohlo stát osudným. Vynikající zákroky libereckého brankáře Vaníčka jakoby nakoply domácí, kteří se probrali a Böhmova střela z dálky byla gólová. Za chvilku se z přesilovky pohotově trefil Prokop Ferdan a zadělal na drama. V závěru se Liberec nadechoval k náporu, ale vítr z plachet jim vzalo necitlivé rozhodnutí sudích, kteří nabídli hostům možnost samostatného nájezdu, potažmo přesilové hry. V trestném střílení sice neuspěl Curney, ale v přesilovce se prosadil Křenek. Protože Liberec v power- play nedokázal skórovat, skončil pro něj zápas bez bodu, ale proti favoritovi předvedl velmi sympatický výkon. Nadšeně bojující domácí hráče hnali dopředu vynikající diváci.

Valentýnská výhra Crazyn

Crazy Girls Liberec - Vinohrady 11:5 (1:1, 6:2, 4:2)

Vinohrady hned od začátku nedaly domácím klid v rozehrávce. Podle toho se odvíjel průběh hry. Po brance domácí Bednářové přišla vyrovnávací branka Pražaček a domácí se musely potýkat s nečekaným tlakem. Toto skóre vydrželo až do konce třetiny, po které se na hřiště vrátil jiný tým Crazy. Leierová během půl minuty dvakrát po sobě skórovala. Mlejnková se trefila hned následující střelou a Leierová brzy završila svůj hattrick. Bylo 5:1 a soupeřky snížily, na což odpověděla Mlejnková, která za chvíli dokončila svůj hattrick.

Poslední třetinu otevřel soupeř, trefila se Tvrzníková, bronzová medailistka z MS juniorek předchozího roku. Krátce poté hrály Liberecké přesilovku a po řadě šancí se prosadila Urbanová. Mlejnková, Bursová, Mlejnková v tomto pořadí nastřílely do sítě soupeře další z branek.

Branky: 24., 36., 40., 47. a 50. Mlejnková, 21., 21. a 28. Leierová, 9. Bednářová, 46. Urbanová, 49. Bursová.