Do severočeského derby ale vstoupili lépe Liberečtí, kteří se po proměněném trestném střílení Petra Kološe ujali vedení. V 15. minutě ale Česká Lípa srovnala zásluhou Jana Hřebřiny. Po přestávce utekli Českolipští do dvoubrankového trháku, když se prosadili Radek Matějíček a Štěpán Slaný.

Liberec se ale vzápětí dotáhl na jednogólový rozdíl po přesném zakončení bývalého českolipského hráče Jana Baudische. Rozhodující momenty celého zápasu se zrodily v rozmezí 39. až 53. minuty, kdy po dvou gólech Jana Hřebřiny a trefě Jaromíra Ekla vedli hostitelé už 6:2. Liberec dokázal už jen snížit na konečných 6:3 pro Českou Lípu.

I. A třída: Ruprechtice - Hejnice 3:2.
Ruprechtice otočily duel proti Hejnicím třemi góly ve druhém poločase

„První třetina byla hlavně o našich chybách, ve druhé a třetí části jsme se pak herně zvedli a díky tomu dokázali soupeře porazit. Položila nás zbytečná vyloučení, důležité ale je, že jsme se z našich chyb dokázali poučit. Díky soupeři za utkání,“ řekla po závěrečném hvizdu trenérka České Lípy Lenka Bartošová.

„Nepodařilo se nám navázat na kompaktní výkon z minulého zápasu. Lípa nás prostě porazila. Soupeři i rozhodčím díky,“ uvedl vedoucí mužstva FBC Liberec Filip Hanžl.

1. kolo Poháru Českého florbalu

FBC Česká Lípa – FBC Liberec 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

Branky a asistence: 15. Hřebřina (Slaný), 23. Matějíček, 25. Slaný (Krajcigr), 39. Hřebřina (Krajcigr), 49. Hřebřina z trestného střílení, 53. Ekl (Ponomarev) – 12. Kološ z trestného střílení, 25. Baudisch (Hejduk), 56. Kopecký (Balatka). Rozhodčí: Jelínek, Libecajt. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 170.

Sestavy:

FBC Česká Lípa: Ponomarev – Tichý, Mlejnek, Kadlec, Slaný – Dzierža, Knespl, Spilka, Hřebřina, Karel, Merlíček, Matějíček, Hanzalík, Novotný, Kněžour, Krajcigr, Vlček, Ekl. Trenérka: Bartošová.

FBC Liberec: Janota – Klucho, Bitman, Kološ, Lhota – Kopecký, Leksa, Rozkovec, Böhm, Baudisch, Ferdan, Šoltys, Kořínek, Hejduk, Balatka, Jaroš. Trenér: Skružný.