Liberec - FbŠ Bohemians 5:4 (0:1, 3:2, 2:1)

Úvod patřil domácím, kteří začali zostra. Více práce měl brankář hostů Michal Rebro, který v průběhu kariéry vyzkoušel i liberecký dres. Některé své bývalé spoluhráče ale držel v první dvacetiminutovce zkrátka, recept na něj v první části nikdo nenašel. Na druhé straně se v ojedinělém závaru prosadil důrazný Poláček a hosté vedli 1:0. Také ve II. třetině byli domácí aktivnější, přestože v úvodu hráli v oslabení. Jenže se opakoval scénář z první třetiny, kdy hosté vytěžili z minima maximum a na 2:0 zvýšil Hluchý.

Liberec šel krátce poté opět do čtyř, ale pokračoval v aktivní hře a odměnou mu byl gól Radka Valeše. Ještě v probíhající přesilové hře ale potrestal nedůslednost domácích Šárka. Do konce třetiny Liberec opět úřadoval v oslabení a na 2:3 snížil Vojtěch Krupička. V samém závěru se navíc prosadil ranou Jaroslav Král a bylo srovnáno na 3:3. Ve III. třetině byl Liberec aktivnější a v přesilovce se opět výstavní ranou prosadil Král, který svým druhým gólem zařídil pro domácí vůbec první vedení v sezóně. Toto vedení ještě dokázal navýšit prudkou ranou David Ježek. Bohemka sice v závěru zápasu zvýšila aktivitu, nic víc než snížení ale již nestihla. Přesně mířil podruhé v zápase Poláček. Liberec ustál i následný tlak a po výsledku 5:4 se radoval z první výhry v letošní sezoně.

Branky: 31. Valeš (Krupička), 34. Krupička (Marek), 40. Král (Blažek), 46. Král (Blažek), 52. Ježek (Král) 7. Poláček (Šimek), 26. Hluchý (Hněvkovský), 32. Šárka (Nushart), 56. Poláček (Kisugite). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Střely: 23:21.