„Jednání je na dobré cestě, obě strany mají o spolupráci zájem, na všem zásadním jsme domluvení. Ve středu jsem mluvil s vedením, které mi chystá návrh dvou, respektive tříleté smlouvy, která by měla být v příštím týdnu podepsaná," potvrdil Salač. „Jednání opravdu probíhají, ale jasno bude až po neděli," konstatoval předseda zlínského klubu Pavel Sedláček.

Čtyřiatřicetiletý kouč v uplynulé sezoně pomohl házenkářkám Liberce mezi elitu. „Vedení klubu se ale začátkem června rozhodlo postup nepřijmout a před týdnem se dokonce nepřihlásilo ani do 1.ligy," upřesnil trenér.

První kontakt mezi Salačem a Zlínem proběhl před čtrnácti dny. „O zájmu jsem věděl už dříve, a protože mi nevyšlo angažmá ve Slavii ani Písku, za nabídku Zlína jsem moc rád. Je to pro mě velká výzva," přiznává.

K týmu by měl zkušený kouč nastoupit začátkem července. „Vše je strašně hektické, už teď je deset minut po dvanácté. S přípravou bychom měli začít okolo 10. července. S jakým kádrem ale budu pracovat, zcela jasné není," pokrčil rameny Salač, který moc dobře ví o odchodech trojice reprezentantek Růčkové, Štěrbové (obě Most) a Kristýně Salčákové (Veselí), ke kterým se navíc přidala i Pavla Poznarová.

Současně je ale připraven na práci s mladými talentovanými odchovankyněmi, které patří k tomu nejlepšímu v republice. „Není to pro mě nová situace, problém mi to nedělá, jsem připraven Zlínu pomoci. Je jasné, že s novým omlazeným kádrem bychom v prvním roce na medailové ambice pomýšlet nemohli. Na druhou stranu nejsem alibista, ale maximalista," pousmál se Salač.