Slavnostním vyhlášením nejúspěšnějších sportovců Libereckého kraje, které se konalo v Divadle F. X. Šaldy byl fakticky uzavřen sportovní rok 2017.

Slavnostní vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec Liberecka za rok 2017 proběhlo 31. ledna v Aule Technické univerzity v Liberci. Na snímku vpravo je Roman Will.
FOTO: Úspěch slavili Bílí Tygři i Ledecká. Hvězdou Deníku se stala Bartuňková

Hodnocení sportovců v Libereckém kraji je vždy velice těžké, neboť ve sportovním kraji, jak se tomu Libereckému přezdívá, je opravdu velice silná konkurence. Zvláště pak v zimních sportech, což je pravidelně vidět na počtu reprezentantů na zimních olympiádách, ať už těch dospělých sportovců, tak i těch mladých – začínajících, což je zase vidět na Zimní olympiádě dětí a mládeže České republiky.

„Konečné pořadí v té nejprestižnější kategorii dospělí – jednotlivci, ovládly dle očekávání ženy, když z prvních pěti míst obsadily čtyři místa. Pro mě je trochu překvapením, že konečné vítězství nakonec získala dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká před Gabrielou Koukalovou, která byla za loňský rok hodnocena nejvýše v rámci republiky. Ostatní pořadí lze považovat za očekávané," potvrdil Vladimír Boháč, předseda Krajská organizace ČUS Libereckého kraje.

Slavnostní vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec Jablonecka za rok 2017 proběhlo 29. ledna v Městském divadle v Jablonci nad Nisou. Na snímku je Martina Ptáčková.
FOTO: Koukalová přišla o olympiádu, ale stala se nejlepším sportovcem Jablonecka

Slavnostní vyhlašování nejúspěšnějších sportovců bylo letos poprvé doplněno o vyhlášení a ocenění medailistů ze Zimní dětské olympiády mládeže, která se konala na začátku roku v Pardubickém kraji. Nutno říci, že to byl dobrý nápad Libereckého kraje.

Večerem provázel Radek šilhán a program slavnostně zahájil hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Jednotlivá vyhlašování doprovázel bohatý doprovodný program, a to v podobě zpěvu Mariana Vojtka, operního zpěvu Věry Poláchové, artistického vystoupení Marcela Wolfa a žonglového představení Rudolfa Janečka. 

V kategorii Hvězda Deníku bodovala Karolina Bartuňková. 

Karolína Bartuňková.
Gymnastka Karolína Bartuňková je Hvězdou Deníku. Získala 8791 hlasů