Moravská Slavia Brno - SKST WARMNIS Liberec 0:10

Body: Juroška, Mikolášek, Šmerda, Šenkapoul, Javůrek 0 Jahoda, Medek, Jančovič, Borůvka 2,5.

V souboji loňských účastníků extraligy se duel od začátku vyvíjel jednoznačně pro Liberec. Jeho hráči suverénně přidávali jeden bod za druhým a nedovolili domácím jedinou výhru.

TJ Ostrava KST B - SKST WARMNIS Liberec 8:10

Kalužný 3, Holáň a Buba 2,5, Pavlovský a Tomica 0 Jahoda 4, Borůvka 2,5, Medek 2, Jančovič 1,5.

Partie s Ostravou začala lépe pro favorizovaný Liberec. Ten vedl už 8:3 a střetnutí se zdálo být rozhodnuté. Domácí ale zabojovali a pomalu srovnávali stav. Při vedení 9:6 pro Liberec mohli v poslední sérii rozhodnout Medek, Jančovič i Borůvka, ale Ostravané byli proti. Rozhodující bod tak přidal až v posledním zápase s Tomicou Jahoda, který potvrdil svým čtvrtým bodem svůj perfektní výkon.

„Brno nastoupilo v oslabené sestavě a jsem rád, že jsme nepřipustili žádné komplikace. Utkání s Ostravou bylo složité zejména psychicky, když domácí v závěru dotahovali naše vedení. Je skvělé, že dvě výhry nás posunuly na průběžné první místo," radoval se nejlepší hráč Liberce Martin Jahoda. „Nyní nás čekají dva silné týmy druhý DTJ Hradec Králové a třetí Slavoj Ústí nad Labem. Věříme, že se nám v domácím prostředí podaří současné umístění udržet," doplnil ho kapitán Josef Medek.

Další mužstva Liberce hrající ligové soutěže už tak úspěšná nejsou. Druholigový B tým nestačil na TTC Litoměřice ani na Baník Most a je desátý. V dalším kole jej navíc čeká prestižní duel na KT Praha, za který hrají legendární Milan Orlowski a Jindřich Panský. Ti jsou zatím bez ztráty jediného bodu suverénní a směřují za postupem.

Třetiligové céčko prohrálo shodně 8:10 v Kladně i Lenešicích a patří mu předposlední 11. místo. Déčku se daří lépe. Výhra nad Kostelcem a remíza s Holicemi jej posunula na 7. místo.