"Byli jsme úspěšní na bloku, v obraně a dařilo se nám v útoku. Co jsme si předsevzali, jsme tady splnili. V posledním setu jsme se už dostali mentálně nahoru," řekl Michal Nekola, trenér VK Dukla Liberec.

Téměř dvouhodinové čtvrté čtvrtfinále nedávní vítězové Českého poháru zvládli, poslední sadu už dohrávali ve velké pohodě a nyní mohou oslavit postup do bojů o medaile na domácí palubovce.

Ostrava ale vzdorovala a v úvodu navázala na výkon, který ji zajistil vítězství na severu Čech. Doma zvládla druhý set a ve třetím byla blízko k úspěchu a vedení 2:1. Hosté však situaci ustáli, koncovku strhli 30:28 na svoji stranu a bylo rozhodnuto. Závěr se hrál totiž v jejich režii.

 „Liberec měl nůž na krku, ale zvládl to dobře. Zlomila nás koncovka třetí sady, nevyužili jsme dvě šance… Fyzicky i psychicky jsme na tom dobře. Je to dva dva a před pár dny jsme si dokázali, že můžeme vyhrát i v Liberci ," hodnotil duel ostravský trenér Jan Václavík.

 Liberci pomohlo 15 bloků a v celém zápase udělali jeho hráči  jen 4 chyby. Michal Kriško připsal 15 bodů, výborně hrál Jakub Veselý, sekundoval mu i Petr Šulista.