Lepší zápas v českém volejbalu nenajdete. Od 18 hodin se dnes v Českých Budějovicích střetnou dva nejlepší týmy dosavadního průběhu extraligy.

Jihostroj České Budějovice vede v tabulce s 51 body o jediný bod před druhou Duklou Liberec.

V prvním vzájemném zápase Jihočeši vyhráli v Liberci 3:0, což je jediná porážka Dukly v momentálním průběhu letošního ročníku extraligy.

Budějovice mají po 19 utkáních na svém kontě také jen jednu prohru. Tu jim uštědřila koncem prosince Příbram v poměru 3:2.

A právě nad Příbramí vyhrála liberecká Dukla v pondělním televizním duelu naprosto jednoznačně 3:0.

Měla by tedy být před dnešním šlágrem v lepším psychickém rozpoložení, zvlášť když Budějovice uprostřed týdne prohrály doma v Lize mistrů s italským Cuneem 0:3.

Trenér Dukly Michal Nekola tomu však nepřikládá velkou váhu: „Cuneo je mančaft takových kvalit, že prohra s ním nemůže být pro Budějovice žádnou tragédií. Podle mě to Jihostroj nijak před sobotním utkáním s námi neovlivní. Budějovice se hlavně budou snažit udržet si první místo v extralize.“

Na utkání s mistrem ligy neměla Dukla podle Nekoly žádnou speciální přípravu. „Trénovali jsme normálně jako vždy a řekli jsme si samozřejmě, na co se v utkání s Budějovicemi zaměřit, na co si dát pozor. Před utkáním si ještě individuální pokyny zopakujeme.“

Domácí prohra 0:3 v listopadovém zápase v Liberci Duklu už moc netrápí.

„Byl to takový vyrovnaný zápas, v kterém se vždycky do dvacátého bodu držel srovnaný stav, ale my jsme vždy v koncovce udělali pár chyb zejména v obraně. To je takové poučení, že musíme hrát koncentrovaně po celou dobu,“ dodal Nekola.