Prezident domácích Andreas Mrijaj měl tentokrát k dispozici větší výběr, což se projevilo na hře a jeho Andy bezpečně vyhrál. „Zápas splnil očekávání, premiéra doma se povedla, navíc přišla i početná návštěva,“ chválil prezident klubu.

Andy Liberec - Šumperk 7:3 (0:0)

V prvním poločase měli domácí několik dobrých šancí na góly, ale nevyšlo jim ani přečíslení tři na jednoho. Hráči Liberce hráli opatrně, chvíli trvalo, než se na hřišti poznali. Přesto skóre mohlo být po první půli 3:0 pro Andy. Od začátku druhého poločasu zvýšil Liberec aktivitu, začal soupeře více napadat a dával míč dřív od nohy. Dobře kombinoval a šance přišly.

Skóre otevřel Marek Jíra, který místo své tradiční bomby zvolil chytrý padáček. Radost domácích netrvala dlouho, protože hostující hráč se trefil z tzv. mrtvého úhlu a houslemi překonat Kosa. Na toto odpověděl Donát střelou z otočky a bylo 2:1. Zeman poté zvýšil na 3:1 a Andy se uklidnil. Góly přibývaly zejména po kvalitních kombinacích, ale také Kos v brance domácích se několikrát blýskl. V samém závěru bylo 7:2 a pár vteřin před koncem se potřetí prosadil soupeř.

„Měli jsme respekt před soupeřem, který má ve svém středu zkušené chlapy a minule vstřelili Tangu sedm gólů. Věděli jsme, že jsou nebezpeční, respektovali jsme proto jejich sílu. V poločase jsme mohli vést o tři branky, ty přišly až po přestávce. Naši kluci hráli dobře, dobře soupeře pokrývali, Kos dobře zachytal a v závěru mohl při power-play soupeře dát i gól. Hodně jsme těžili ze souhry dvojice Sentivan - Runt, kteří se velmi dobře znají, a podle toho to vypadalo,“ hodnotil Mrijaj.

Branky: Runt 2, Kulhánek 2, Jíra, Donát, Vrabec. Andy Liberec: Kos - Jíra, Kutílek, Runt, Sentivan, Donát, Betyar, M. Kulhánek, Zeman, Kouba, P. Vrabec, Žoček.

„Futsal je krásný, dynamický sport a již se těšíme na další domácí zápas, v němž chceme divákům nabídnout navíc také program o přestávce. Věříme, že atmosféra a hra budou neméně dobré jako v premiéře,“ dodal Andreas Mrijaj.