V německém Eisenbergu se konal za účasti reprezentantů ze šesti zemí sedmý ročník mezinárodní soutěže Internationale Club Meeting Aerobic Gymnastics. Liberecký oddíl Sport Aerobic Liberec z Aerobic centra na sídlišti Kunratická zde pod vedením trenérek a rozhodčích Heleny Niklové a Barbory Svatošové reprezentovalo celkem 18 děvčat, které se výborně předvedly v patnácti závodních sestavách v žákovských a juniorských kategoriích. Liberecké závodnice si odvezly dohromady pět medailí, z toho jedno zlato, jedno stříbro a třikrát bronz.

Zlatou medaili si v kategorii mladších žákyň vybojovalo trio ve složení Simona Vykoukalová, Markéta Kosejková a Klára Fáčková, kterým se podařilo zvítězit v konkurenci deseti týmů. Mezi jednotlivkyněmi si mezi jedenáctiletými bronzovou medaili odvezla Karolína Rozkovcová, která se v celkovém pořadí věkové kategorie 8 11 let umístila na výborném 7. místě.

„V kategorii jednotlivkyň byla jednoznačně největší konkurence mezi desetiletými, kde Simona Vykoukalová skončila na skvělém 5. místě a stejně tak se umístila i v celkovém pořadí. V kategorii šestičlenných skupin jsme měli kvůli zranění Smetaníkové zastoupení mladičké Sabiny Vykoukalové, která sestavu zvládla výborně, a skupina ve složení Sabina Vykoukalová, Markéta Kosejková, Klára Fáčková, Karolína Rozkovcová, Pavlína Hliněná a Simona Vykoukalová obsadila krásné 5. místo,“ potvrdila trenérka Barbora Svatošová.

V kategorii starších žákyň se podařil obrovský úspěch skupině ve složení Markéta Fléglová, Barbora Dvořáková, Jana Štolbová, Barbora Danielková, Tereza Korábová a Aneta Chlumská, které mají stříbro. Prvním třem děvčatům z této skupiny se zadařilo i v kategorii trojic, kde získaly bronz. Na 6. místě se pak umístilo trio Nicol Perglerová, Tereza Krejčová a Anna Čejková. V konkurenci 25 jednotlivkyň se z libereckých nejlépe umístila 8. Markéta Fléglová, 9. Barbora Danielková, 13. Tereza Korábová, 14. Jana Štolbová a 16. Barbora Dvořáková.

V juniorské kategorii se nejlépe z ČR umístilo trio Tereza Šoltysová, Jana Fléglová a Pavla Štoková, které získaly bronz. Mezi 23 jednotlivkyněmi se výborným výkonem probojovala na krásné 5. místo jako druhá z ČR Jana Fléglová. Na 10. místě pak byla Tereza Šoltysová, které se sestava nevydařila tak, jak by si přála.

„Tyto juniorské závodnice a ještě všechny další liberecké čeká tento víkend další mezinárodní závod ve Zlíně, kde za účasti dvanácti zemí bude Mezinárodní Czech aerobic Open 2012,“ dodala Niklová.