Na další klopýtnutí už není prostor. Volejbalisté mistrovského Liberce potřebují v posledních dvou zápasech základní části extraligy urvat všech šest bodů a ještě doufat v zaváhání rivalů, jinak se do nejlepší čtyřky nedostanou a play off začnou venku.

„Chceme si vylepšit pozici pro play off co to půjde a proto musíme získat šest bodů,“ hlásí trenér mistrů Michal Nekola, jehož parta je až šestá s dvoubodovým mankem na čtvrtou Příbram. „Teď už nezáleží jen na nás, nemáme to ve svých rukou, ale uděláme maximum pro to, abychom těch šest bodů získali.

Nejprve se Dukla musí vypořádat s posledním Ústím (v sobotu v 17.00). Snadná práce? Ne tak docela.
Odpadlík doma nehodlá prodat svou kůži lacino, i když letos vyhrál jen jednou. V loňské sezoně totiž mistra pokořil a to byla Dukla v daleko větší pohodě, než se nachází letos.

„Je pro nás velice důležité, abychom vyhráli za tři body. Loni jsme v Ústí ztratili, ale to jsme dali příležitost hráčům z lavičky, kteří to neustáli. Celý rok jsme hráli v pohodě a porážka v Ústí nám neublížila, ale teď je situace jiná. Letos nás sužovala zranění, do toho jsme hráli tři soutěže. Teď už jsou všichni téměř stoprocentně fit a věřím, že na play off se připravíme, ať už do něj půjdeme z jakéhokoliv místa,“ říká trenér Nekola.

Ústečané v derby nemají co ztratit. „To je pravda. Na poradě jsem hráčům říkal, že Liberec musí hrát. I když nejsou v optimální formě, tak hráčská kvalita tam je a do utkání půjdou jako favorit. My se zaměřujeme na náš výkon. Musíme mít pocit, že jsme pro to udělali všechno, a když prohrajeme, protože byl soupeř lepší, nic se neděje. Hlavní je, aby hráči odevzdali všechno,“ nabádá trenér Petr Brom.

Ústeckého kouče trápí, že jeho hráči nedokáží dotáhnout dobře rozehraný zápas. „Hrajeme solidní zápas s Kladnem do stavu 18:18 a soupeř pak díky své kvalitě dohraje koncovku. Nás spíš trápí zápasy, které jsme chtěli vyhrát, tam se nám to vždycky sesype kvůli našim chybám. Nutím hráče hrát líp pod tlakem,“ prozradil Brom.
Severočeši se soustředí na play down a následnou baráž. „Hráči jsou v pořádku, vyhýbají se nám zranění i virózy. Dobrým výsledkem v derby se chceme naladit na závěr sezony,“ říká ústecký šéf Miroslav Přikryl, který je s letošním osudem smířený. „Víme, že propastnou ztrátu už nedoženeme a už se chystáme na baráž.“