Jasný tuzemský lídr Dukla hostí poslední, chudý a beznadějně poslední ústecký SKV.

Hraje se v Liberci od 18:00.

„Jde o tradiční, velký zápas. A pravda je i to, že už jsme v sezoně tři body s relativně slabšími soupeři ztratili," připomněl Michal Nekola, bývalý ústecký hráč i trenér, nyní úspěšný kouč liberecké Dukly. Zdůraznil, že jeho tým soupeře nepodcení.

„S outsidery jsme už ztratili," varuje liberecký trenér Nekola. „Ukořistit set, to by byla senzace," sní ústecký trenér Přikryl.

„Víme, že hraje momentálně první s posledním, je jasné, že do Liberce jedeme v roli outsidera, že velkým favoritem je soupeř," řekl ústecký manažer a trenér v jedné osobě Miroslav Přikryl.

Jaká propast dvě tradiční volejbalové bašty ze severu Čech dělí, je jasně patrná i z nabídek sázkových kanceláří. Bookmakeři vypsali jednoznačný kurs: na výhru Liberec 1:1,01, na třibodové vítězství Ústí 1:15!

„Vsadit musíme na bojovnost, hráči musejí proti Liberci podat výkony na hranici osobních individuálních možností. Víme, že favoritem je soupeř. Derby může mít i kamarádský nádech, ale to neznamená, že tam jedeme odevzdaní. Pokud bychom se nám podařilo ukořistit bod, byla by to paráda, senzace. Zápas má pro nás další rozměr v tom, že nás pak čeká domácí zápas s Havířovem, který pro nás může být posledním záchytným bodem, jak se k týmům před námi přiblížit, poslední nadějí," uvedl jasně Přikryl.

Zatímco domácí budou v plné síle, ústecké partě se sestava bortí jako domeček z karet. Kořínek má zranění na ruce, Procházka výron palce, Mach, pokud nastoupí, tak po viróze.

Malou nadějí pro Ústí nad Labem může být náročný liberecký program. Dukla hraje ligu, domácí i evropský pohár. „Je pravda, že obden máme zápas. Logicky tak náročný program nemůžeme zvládnout v sedmi osmi lidech. Zátěž rozložíme, podobně jako při čtvrtečním poháru proti ČZU Praha na více hráčů," má jasno Nekola, který přiznává, že na tvrdý trénink není v posledních týdnech čas: „Máme lehčí dobíjející tréninky v posilovně, zaměřujeme se na regeneraci. Je fakt, že na víc teď prostor není."

Ústečtí o vytíženosti soupeře samozřejmě dobře vědí.

„Trenér Nekola může sestavu protočit, někoho šetřit. Přesto je kvalita v podobě kádru, reprezentanti i cenné pohárové zkušenosti na straně soupeře," dodal Přikryl.