V našem okrese tak zůstávají jen družstva na úrovni krajského přeboru. „Byl to pro nás jediný možný krok, abychom byli schopni v regionu udržet výkonnostní futsal," potvrdil trenér a předseda futsalové Slavie TU Lukáš Dubový, který byl novým vedením SK GMM Jablonec osloven funkcí hlavního trenéra. „Ekonomika je až na první místě," přiznal Dubový, který neviděl jiné řešení organizační a ekonomické situace ve Slavii TU Liberec. Slavia TU skončila ve II. lize čtvrtá a GMM Jablonec (bývalý JASIP) v divizi pátý.

Nový tým SK GMM Jablonec získá po spojení se Slavií TU Liberec druhou ligu a v ní s trenérem Dubovým i současným libereckým kádrem se chce pokusit postoupit do nejvyšší soutěže. „Chceme do budoucna vybudovat silný klub. S hráčsky silnou Slavií TU nás čekala nejistá budoucnost, proto jsme zvolili druhou variantu, a tou bylo spojení s klubem, v němž to šlape organizačně i ekonomicky. Navíc spojením obou kádrů budeme hráčsky silní. Není to zánik Slavie TU, je to převod, na který se těším. Nelze samozřejmě převzít historii Slavie TU, ale navázat na ni a pokračovat 
v započaté cestě," řekl Dubový. SK GMM Jablonec bude mít domovskou halu v Jablonci, Slavia TU Liberec zůstane zachována a zřejmě bude působit v krajském přeboru místo svého béčka.

„Původně jsme s Jabloncem uvažovali o užší spolupráci, ale nakonec jsme domluvili s předsedou Michalem Paldusem toto spojení. Věřím, že se nám podaří vybudovat kvalitní tým s perspektivou," dodal Lukáš Dubový.