Závodníci se pohybovali po nádherné krajině, ale neměli čas na to, aby se mohli kochat jejími krásami. Etapa byla poznamenána špatným počasím. Během dne přišly zprávy, že závodníci znovu protestují a chtějí, aby byla etapa přerušena pro nepříznivé počasí, které změnilo trať tak, že nepasují údaje z roadbooku. Nakonec se etapa odjela celá. Měřený speciál měl opět asfaltový úsek, na kterém se čas neměřil. Závodníci se dostali z kopců do nižších poloh, kde je přivítalo nádherné počasí a velké teplo. Ve speciálce byl pouze jeden kopec s pořádným převýšením, a to 3800 m. n. m. Povrch tratě byl bahnitý a kamenitý, ale ne celou trať pokryl déšť, a proto zde byly i suché prašné úseky, hlavně v závěrečné části.

David Pabiška dojel na 28. místě a v celkovém hodnocení je pětadvacátý. Po dojezdu se mechanici ihned pustili do práce na stroji, když kromě běžného základního servisu je čekala i oprava přední vidlice. Na ní byla objevena prasklina na patce uchycení osy. Vše se ale stihlo opravit a motorka byla připravená na start.

„Letošní Dakar je pro mě o obrovské zimě. Opět jsem si připomněl, co je jízda na motorce v -11 stupních, což je opravdu extrém, který nás během maratonské etapy potkal. Spánek mezi etapami byl opět v tělocvičně na zemi, stejně jako loni, a celou noc ukrutně pršelo, tak jsme trochu čekali, jestli se etapa nezruší. Nestalo se tak, což pro mě bylo dobré, že jsem se dostal opět do tempa. Jelo se mi dobře, bez větších problémů. Nicméně, jelikož mám stále vykloubený palec, který neskutečně bolí, tak jsem rád, že jsem v cíli a že jedeme dál," uvedl David Pabiška.

Dakar 2015 jede stále 79 motocyklů a po včerejší etapě z Termas de Rio Hondo do Rosaria čeká účastníky dnešní, poslední etapa z Rosaria do Buenos Aires.