Slastné pocity sportovního štěstí si po obhajobě titulu užíval liberecký blokař Lubomír Staněk, který navzdory blížícím se 41. narozeninám a rozrůstajícím se šedinám patřil k hlavním pilířům mistrovského týmu. V Dukle získal třetí extraligový titul, ten první slavil už před patnácti lety. A liberecký veterán, který se v týmu stará o dobrou náladu, ještě s nekončí. Rád by sbírku rozšířil.

„Domluvil jsem se, že budu pokračovat," řekl po vítězném zápase volejbalista, který tak vyrovnanou sérii po prvních dvou hladkých vítězstvích na severu Čech nečekal.

„Mysleli jsme si, že bude cesta snadnější. Opak byl pravdou. Brno začalo doma hrát koncentrovaně, výrazně se zlepšilo. Měli jsme to hodně těžké, honili jsme vše na poslední chvíli," přiznal Staněk, který v roce 2002 odešel a devět let strávil ve Francii.

V cizině žádný titul nezískal, sbírá je pouze v české extralize. „Nyní ze mě všechno spadlo, cítím velkou úlevu. Vyhrát dvakrát za sebou je něco úžasného. V hlavě si to stále přemítám. V mých letech je to fantazie," prohlásil 204 cm vysoký hráč.

„Z posledních dvou titulů byl každý jiný. Dnes to korunovala báječná atmosféra. Brno se vzchopilo, vstalo z mrtvých. Zkušeností jsme dotáhli ve čtvrtém setu náskok soupeře a zápas zvládli," popsal rozhodující okamžiky šestého finále.

Za důležitý faktor považoval, že si hráči Liberce zvykli na prostředí hokejové haly, kde je nejvíce trápilo osvětlení. Hokejistům zářivky v kruhu u střechy nevadí, volejbalisté ale při každém míči obracejí zrak ke stropu. „Už na večerním tréninku před dnešním zápasem jsme tady byli jako doma. Začaly nám jít i rychlíky. Dali jsme se do kupy, což rozhodlo," tvrdil Staněk, který ocenil diváckou kulisu.

„Taková nebyla ani v Liberci na hokeji. Nevyjímaje play off. Na volejbal je to neskutečné. První dva zápasy nám bouřlivé prostředí uškodilo. Už jsme si na něj ve třetím utkání zvykli. Jsem rád, že přišlo tolik lidí, i když byla většina domácích. Volejbal se hraje pro české lidi," dodal Staněk.

Krátce po mečbolu ještě nevěděl, jaké budou oslavy titulu. „Liberec nyní bude žít. Oslavy hokejistů byly dlouhé a my je třeba nyní vystřídáme," usmál se vůbec nejstarší hráč finálové série.