Získaly 7x zlatou, 2x stříbrnou a 4x bronzovou medaili. Zároveň děvčata z A-stylu vybojovaly titul nejlepšího týmu celého finálového dne a získaly putovní pohár. Zlato získaly v kategorii A (6 – 8 let) maxi tým a mini tým. Kategorie C (12 – 14 let): maxi tým, mini tým a dvojice Anežka Fryaufová s Patricií Fabikovou. Kategorie D (15 let a více): maxi tým, mini tým.V hodnocení celé jarní části se aerobičky z A-stylu umístily na 2. místě ze všech klubů.

Jan Rázl je vpravo.
Liberecký Jan Rázl vybojoval bronz ve čtyřhře chlapců

Podrobné výsledky po kategoriích:

V kategorii A (6-8 let) děvčata získaly zlatou medaili v maxi týmech ve složení Barbora Bušková, Barbora Hegrová, Nela Cibulková, Veronika Endrychová a Anežka Fořtová. Druhou zlatou si vybojoval mini tým ve složení Hegrová, Endrychová a Fořtová. Ve dvojicích si stříbro odvezly Veronika Endrychová s Anežkou Fořtovou, bronz braly Barbora Bušková s Nelou Cibulkovou a čtvrté místo obsadily Eliška Bušková s Annou Kratochvílovou. V jednotlivkyních se na nepopulární čtvrté pozici umístila Anežka Fořtová a devátá skončila Eliška Bušková.

V kategorii B (9 – 11 let) si stříbrnou medaili vybojoval mini tým ve složení Anežka Fryaufová, Adéla Kostolníková a Patricie Fabiková. V maxi týmech se na bronzové příčce umístily Elizabeth Soukupová, Natálie Opletalová, Elena Černohorská, Agáta Passianová a Kateřina Jakubcová. V jednotlivkyních se na 8 místě umístila Anežka Fryaufová a 15 skončila Kateřina Jakubcová.

Aerobičky z A-stylu Liberec.Zdroj: Deník / Miloslav Cihlář

Kategorii C (12-14 let) patřila mezi nejúspěšnější. První zlatou a titul Mistra ČR vybojoval maxi tým ve složení Karolína Volhejnová, Karolína Dvořáková, Markéta Králová, Veronika Wienerová a Amélie Molnárová. Druhou zlatou a titul Mistra ČR vybojoval mini tým ve složení Karolína Dvořáková,Karolína Volhejnová a Veronika Wienerová. Třetí zlatou a titul Mistra ČR dvojice Anežka Fryaufová s Patricií Fabikovou. V jednotlivkyních si bronz vybojovala Karolína Dvořáková, na 5. místě skončila Patricie Fabiková a 8 příčku obsadila Veronika Wienerová. V kategorii SHOW si sestava Indiánek vybojovala nepopulární čtvrtou pozici ve složení Bradáčová, Faloutová, Führichová, Hrnčířová, Kočová, Jáčová, Lišková, Pavlů, Soukupová, Šubertová, Vojáčková, Marková, Váňová a Černohorská.

Krajský sokolský slet se konal 10. června v Turnově. Slet byl zahájen slavnostním průvodem z náměstí Českého ráje na městský stadion, kde proběhlo hromadné cvičení.
FOTO: Sokolové ze tří žup předvedli své umění

V kategorii D (15 let a více) si první zlatou vybojoval maxi tým ve složení Barbora Pažoutová, Vendula Havelková, Tereza Gujdová, Jana Pecháčková a Denisa Kupcová. Druhou zlatou a titul Mistra ČR si odvezly děvčata v mini týmech ve složení Barbora Pažoutová, Denisa Kupcová a Tereza Gujdová. Ve dvojicích se na 3. místě umístily Veronika Wienerová s Karolínou Dvořákovou a na 7. místě skončily Denisa Kupcová s Terezou Gujdovou. V kategorii SHOW se sestavou Servírky umístily na pátem místě děvčata ve složení Jana Pecháčková, Klára Holubová, Markéta Holubová, Tereza Gujdová, Denisa Kupcová, Vendula Havelková, Karolína Dvořáková, Karolína Volhejnová a Markéta Králová.