Florbalisté FBC Liberec v 18. kole Autocont extraligy podlehli na hřišti v Otrokovicích a jejich série porážek tak pokračuje (je jich sedm). Kromě bodů přišli ještě o Bohuslava Ferdana, který jeden ze soubojů odnesl zlomenou záprstní kůstkou. Následující víkend má extraliga bere reprezentační pauzu. Do nominace reprezentace se opět dostal Radek Valeš. Liberecké Crazy Girls dokázaly v 19. kole extraligy zvítězit v Praze na Elite.

Panthers Otrokovice - FBC Liberec 8:5 (3:0, 3:3, 2:2)

První třetina patřila domácím, kteří se hned ve 2. minutě dostali do vedení po přesné střele kapitána Vaňka. Liberec poté sice kontroloval balonek, ale větší šance si nevytvářel. Zato Otrokovice hrozily z každé příležitosti a brankář Vaníček měl dost práce. Když se hosté dostali ke střelecké příležitosti, v brance domácích byl jistý Michajlovič. Panthers ještě přidali dva góly díky střelám z dálky, na které Vaníček neviděl. Ve druhé části se ke slovu přihlásil i Liberec, první trefu zaznamenal Prokop Ferdan. Prosadili se ale i domácí, a tak se brankový rozdíl neměnil. V přesilové hře se Liberec díky Radkovi Valešovi dokázal dvakrát prosadit, Otrokovice však dokázaly najít odpovědi na obě branky a ještě dvakrát prostřelili Vaníčka. Nástup do III. třetiny opět patřil domácím, kteří přidali sedmý gól na 7:3. Po pěkné souhře sice skóroval Bohuslav Ferdan, jenže na jeho úspěch Otrokovičtí opět zareagovali. Liberec se nedokázal svému soupeři přiblížit na menší než tříbrankový rozdíl, a platilo to i pro poslední minutu, kdy se podruhé prosadil Prokop Ferdan. Jeho trefa znamenala jen snížení na 5:8.

Branky: P. Ferdan, Valeš 2, B. Ferdan.

Následující utkání odehrají muži na domácí palubovce Dukly Liberec proti favorizované Technology Florbal Mladá Boleslav v neděli 15. února od 17.30 hodin.

Crazyny byly v Praze úspěšné

Elite Praha - Crazy Girls FBC Liberec 2:5 (0:1, 0:4, 2:0)

Liberecké se od začátku pokoušely ohrozit branku soupeřek. Elite se dostalo do několika šancí, brankářka Vokatá dokázala vše vyřešit. Navíc Liberec přečkal oslabení a pak již byly jeho rozehrávky jistější a jistější a obstřeloval branku. Dorazit míček do branky se podařilo až v závěru Leierové. Do druhé třetiny liberecké ženy vstoupily s mnohem jistější rozehrávkou. Chvilku nechaly své soupeřky běhat okolo, než se pustily do útoku. Navíc Crazynám vyšla přesilovka zásluhou Leierové, která překvapila Gécovou střelou zpoza branky. Neuběhly ani tři minuty a Leierová završila svůj hattrick v zápase. Soupeřky nátlak Libereckých nevydržely a po gólu Koníčkové si vyžádaly oddechový čas. Mlejnková soupeřkám naznačila, že jim to nebylo nic platné, protože završila na 5:0. V poslední části utkání začaly domácí Liberec napadat. Většinou se Liberci dařilo unikat zpod tlaku, přesto se Elite dostávalo do slibných šancí a v půlce třetiny vstřelilo první branku a k tomu ještě využilo přesilovku. Ale náskok si Crazyny zdárně uhlídaly.

Následující utkání odehrají Crazyny až po reprezentační pauze. Valentýnské utkání bude v sobotu 14. února od 19 hodin v hale ZŠ Dobiášova, kde hostí Vinohrady.