Kolín - Liberec 28:25 (16:11)

Na domácí půdě jsou Kolínští známí svou dobrou hrou a hostující celky body neodvážejí snadno. Po trochu rozpačitém oťukávání obou soupeřů vstřelili sice úvodní branku Kolínští, ale až do stavu 6:6 dokázali Liberečtí zodpovědně odpovídat na jejich ofenzivu. V další části utkání však hosté vyrobili několik chyb a navíc zlepšená obrana Kolína dokázala eliminovat jejich střeleckou snahu.

Začátek druhého poločasu byl rozhodující. Liberečtí nenastoupili v dobrém rozpoložení a první branku dokázali vstřelit až po dlouhých osmi minutách, během kterých však inkasovali pětkrát. Zápas se tak začal jevit jako rozhodnutý. S tím se však hosté odmítli spokojit a s příchodem trenéra Černého na hřiště, jakoby nalezli novou energii. Branku za brankou odmazávali soupeřův náskok a tři minuty před koncem se rodilo drama, protože rozdíl byl už jen o tři góly. Za stavu 25:22 však Liberec neproměnil jasnou šanci z rychlého útoku a naopak inkasoval z protiútoku. Tím pádem bylo po naději.

Ale i tak je vidět, že nováček v lize bude o umístění bojovat a žádný zápas před koncem nevzdá. Zatím se však o první body do tabulky musí poprat hned v neděli 20. října od 17.30 hodin s Ústím nad Labem. Hraje se tradičně v hale základní školy Dobiášova.

Sestava Liberce (branky): Kotek, Lešák - Ploch, Eliáš, Kulík (1), Chyba (6), Burda (4), Baštinec (2), Morava (1), Svoboda, Kamaryt (6), Černý (4), Šefl (1). Sedmičky: 2:3. Vyloučení: 3:5.