Lyžování ale určitě na hřebík nepověsila. „Pracuji na Bedřichově ve Skiservisu Mára a učím taky lidi lyžovat. A působím někdy jako masérka u týmu Silvini Madshus Team.
Letos se poprvé objevila na startu Jizerské padesátky a v kategorii žen do 40 let dojela pětadvacátá, trať zvládla v čase 3:04:17 hodiny.

Její účast ale nebyla náhoda. „Už spoustu let jsem si přála Jizerskou padesátku jet. I proto, že to mám vlastně doslova za barákem, do Jizerských hor kousek. Tak jsem chtěla alespoň%n jednou závod absolvovat. Navíc jsem dostala od pořadatelů pozvání a číslo. To bylo pro mne milé překvapení a velká výzva. Nezbývalo, než se postavit na start a užít si to,“ vysvětlila svoji účast v padesátém, výročním ročníku Jizerské padesátky bývalá biatlonová reprezentantka Bára Tomešová.

A jestli má v plánu ještě v této sezóně další závody nebo zda s Jizerskou padesátkou počítá i v dalším roce? „Plány nemám žádné. Teď totiž ještě ani nevím, jestli se mi za rok vůbec bude chtít,“ zamyslela se s úsměvem Bára.

A jak s odstupem času sledovala výkony svých bývalých týmových kolegyň a kolegů na mistrovství světa v Hochfilzenu? „Líbilo se mi celé mistrovství světa. Závody to byly na koukání pro fanoušky parádní a nalosování závodníků a skupin dobré. Výkony našich se mi líbily, stejně tak jako ostatních biatlonistů. Rozhodně to nebyla žádná nuda. A od začátku do konce bylo na co se dívat,“ zhodnotila poslední velkou biatlonovou akci Bára.

Sama na trati v Hochfilzenu jela před třemi lety, takže dobře ví, jaké podmínky tam na závodníky čekaly