Bedřichov přináší pořádné dobrodružství přímo na trati Jizerské 50. Účastníkům pod hvězdami nabídne závody volně i klasikou. „Na páteční start se postaví hvězdy jako Lukáš Bauer, Stanislav Řezáč, který bydlí přímo u stadionu, nebo mezi ženami Eva Vrabcová – Nývltová. Novou tváří SkiTour je Klára Křížová, olympijská účastnice ve sjezdu na lyžích. Ta bude na všech závodech seriálu,“ řekl pro Deník novinky mluvčí Richard Valoušek.

Eva Vrabcová-Nývltová
Startuje SkiTour. Eva Vrabcová si opět zazávodí na lyžích v Bedřichově

„Největší tuzemský seriál otevře jedinečný závod. Už nyní máme o tři sta přihlášek více než při loňském rekordu. Počítáme, že naplníme „přírodní limit“ dvou tisíc účastníků. Jsme chráněná oblast, víc lyžařů na start nepustíme,“ ujistil. Premiéra sezony SkiTour navíc už není pouze doménou bruslařů, od minulého roku mohou okusit atmosféru večerního závodu s čelovkami i příznivci klasiky. Nejčerstvější novinkou je pak zařazení tratě na 10 kilometrů.

„Předpokládáme, že právě o tuto trať bude velký zájem. Pro nováčky, kteří si to chtějí zkusit poprvé je to ideální. Rozhodně se není čeho bát,“ přesvědčivě uvedl Valoušek, jenž se kvůli časovému zaneprázdnění projede až v neděli dopoledne.

Závod známý pro svou kouzelnou atmosféru umocněnou svitem čelovek všech závodníků, loučí a hvězd z oblohy se pojede již druhý rok po Novém roce, a to v pátek a v sobotu. „Přesunem termínu jsme chtěli vyhovět přáním závodníků, kteří měli v minulosti problém se sehnáním ubytování před silvestrovskou nocí,“ konstatoval David Douša z organizačního týmu SkiTour.

Night Light Marathon
Bedřichovský Night Light Marathon se koná již pojedenácté

„Očekávám dobrý ročník. Většina lidí se hlásí podle počasí. A to nám letos extra přeje. Sněhu máme dost, navíc padá další,“ je spokojen Valoušek. Pořadatelé jsou připraveni. „Noční závod je logisticky náročnější, přece jen potřebujete do nepřehledných úseků a začátek víc lidí. Ale už máme zkušenosti,“ dodal. 

SkiTour. Ilustrační fotografie.Zdroj: ski-tour.cz

Kde: Bedřichov, Liberecký kraj
Kdy: 4. – 5. ledna
Trasy: 10 km klasicky, 17,5 km klasicky/volně, 30 km klasicky/volně
Proč se zúčastnit: magická atmosféra nočních Jizerek
Registrace: v den závodu na stadionu v Bedřichově
Více informací: www.ski-tour.cz

Program

○Pátek 4. 1. 2019
18:20 START – 30 km volnou technikou
18:35 START – 17,5 km volnou technikou

○Sobota 5. 1. 2019
16:30 START dětských závodů (3 starty dle věkových kategorií)
18:40 START 30 km klasickou technikou
18:55 START 17,5 km klasickou technikou
19:10 START 10 km klasickou technikou