V týmu Jana Pastýříka se objevil nově Matěj Svoboda, dvoumetrové křídlo na hostování z Nymburka. „Neodehráli jsme špatné utkání. V bojovné hře se našim hráčům nedala upřít snaha, ale stále nám chybí zkušenosti, které jsou v některých momentech rozhodující," přiznal trenér Pastýřík.

Plzeň - Kondoři Liberec 88:71 (18:13, 43:31, 64:53)

Zápas samotný byl od začátku vyrovnaný, stejně jako skóre. Mladý tým Kondorů se ale místy nechal unést hrou a přestal hrát svůj systém, což zkušená Plzeň dokázala bodově trestat. Liberec prohrával do poločasu o deset bodů.

V úvodu druhého poločasu se hosté vrátili ke svému systému a Plzeň také trochu povolila. Výsledkem bylo stáhnutí náskoku a dvě a půl minuty před koncem byl rozdíl pouze čtyřbodový. Jenže přišel ukvapený trojkový pokus, který se nepovedl a vzápětí z protiútoku Liberečtí inkasovali koš s faulem. To byl rozhodující moment a domácí od té chvíle každý útok zakončili košem.

„Výkon v útočné fázi nebyl špatný, ale stále máme problémy v obraně, kde při naší výšce hráčů neubráníme vysoké protihráče pod košem," dodal Pastýřík.

Body: Aušprunk 27, Mařík 16, Kovanda - 10 Šírek 21, Bárta 14, Bím 12, Svoboda 12, Kobosil 6, Raabe 3, Jelínek 2, Honzák 1. Fauly: 17:21, TH: 22/16:11/6, trojky: 4:3.

Další důležitý ligový zápas odehrají Kondoři již ve středu 20. listopadu, kdy v hale Kort od 19.30 hodin nastoupí proti Brnu. A bude to zápas o Černého Petra.