Geofin Nový Jičín udržel důležité hráče z předchozí sezóny, především podkošové duo Šarovič – Walker je pasováno na nejlepší pivotmanskou dvojici v celé lize. Na místo středního rozehrávače pak přišel Američan Ubilla. Ostatní hráči Nového Jičína nemají tak stabilní výkony, ovšem vždy se dokáže někdo z ostatních ke zmíněným lídrům přidat. V posledních dnech se navíc na soupisce Geofinu objevili dva noví hráči. Američan Stegall na křídle a český reprezentační pivot Pospíšil.

V dresu Kondorů se v minulém kole (porážka 80:97 na domácí palubovce od Kolína) nedařilo tradičním oporám Hamptonovi a Černoškovi. Oba tahouni zůstali za svými ligovými průměry nejen bodově, ale i úspěšností střelby.

Naopak všem třem základním podkošovým hráčům (Blažek, Landa a Marek) se v útoku dařilo nadprůměrně a dohromady dokázali dát téměř 60% bodů svého týmu (47 z 80). Také čerstvá posila - rozehrávač Gajdošík - se více osmělil a ukázal svůj přínos pro tým ještě výrazněji, než ve svém prvním vystoupení.

Pro utkání s Novým Jičínem, okořeněné přítomností televizních kamer, nebude stále připraven dlouhodobě zraněný pivot Pastýřík. K němu se s teplotami přidal Ladislav Tóth, u něhož je start velmi nepravděpodobný. Ostatní hráči jsou trenéru Slowiakovi k dispozici a připraveni bojovat s jasným favoritem o ligové body.

Liberecký kouč k těžkému zápasu uvedl: „Domácí prohra s Kolínem nám ukázala, že co si nevydřeme a nevybojujeme, to mít nebudeme. Chceme předvést výkon založený na obraně, vydat ze sebe maximum, eliminovat podkošovou sílu soupeře a pokusit se získat ztracený bod zpět. K tomu by nám mohli pomoci i diváci, kteří nás v čele s fanklubem neopustili ani minule, za což jim patří neskonalé díky. Chceme jim naším výkonem udělat radost.“

Nedělní zápas začne v Tipsport areně v 18 hodin a jeho součástí budou tradiční vystoupení cheerleaders, poločasová soutěž a především basketbal na nejvyšší české úrovni.

Další dvě utkání NBL čekají Kondory venku, poté ještě sehrají 3. kolo Českého poháru v Praze a libereckým fanouškům se znovu představí až 20. prosince, kdy přivítají NH Ostrava.

(jd)