Jaké jsou ambice na letošní sezonu?
Ambice jsou stejné jako loňskou sezonu. Chceme určitě postoupit do play-off z co nejlepší pozice a dostat se co nejdál. Samozřejmě by bylo nejlepší, kdybychom postoupili rovnou do první ligy.

Jak vnímáte to, že jsou v lize dva liberecké kluby?
Kondory vnímám úplně stejně jako jiného soupeře. Nevnímám to nijak zvláštně, i když jsem tam dlouho působil a znám dost lidí, kteří v klubu působí. Teď už jsem jinde, a to je hlavní.

Těšíte se na derby?
Samozřejmě to bude zajímavý zápas. Jak pro hráče, tak pro diváky. Na to se těšíme.

Vy jste sám za Kondory hrál, jaké to pro vás je, stát vlastně na druhé straně opony?
Působil jsem tam dlouhá léta, ale poté jsem se rozhodl vytvořit vlastní klub, který funguje. Hodně kluků jsem u Kondorů trénoval a znám se s nimi, ale nevnímám to tak, že bych stál na druhé straně. Soustředím se pouze na náš tým a nevnímám nic okolo.

Nová Ves (v bílých dresech) prohrála doma s béčkem Frýdlantu 2:5.
FOTO: Gólová vánice v Machníně, kde Stráž vstřelila osmičku

Prošel tým výraznější změnou během letošní sezny?
Ne, zůstává téměř stejný. Dlouhodobě tu máme ucelený stav hráčů, který tu dlouhodobě působí, a snažíme se přivádět maximálně jednoho dva hráče.

Jaká byla příprava před sezonou?
Měli jsme pár přípravných zápasů a myslím si, že si tým sedl, takže jsem zvědavý, jak to bude fungovat.Už se těšíme na start sezony. Máme těžký los hned na začátku, kdy jedeme k soupeřům, kteří byli loni v play-off. Je to o to těžší, že hrajeme první čtyři kola venku, takže to pro nás bude určitě náročné.

Hru sledujete zpoza trenérské lavice. Nemáte někdy myšlenky vrátit se zpět do hry jako hráč?
Já si ještě občas zahraji, ale jen v rekreačním módu. Nemám žádné jiné ambice.

Konec aktivní kariéry považujete za definitivní?
Už nemám chuť se do toho vrhnout, vyhovuje mi to tak, jak to je. Rád se sice občas po hřišti proběhnu, ale jak už jsem říkal, pouze rekreačně, to je vše. O obnově kariéry tak rozhodně neuvažuji.

Duel Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice a  HC Bílí Tygři Liberec.
Konec vítězné série. Řádění libereckých šelem utlo Dynamo

Český národní tým nedávno poprvé postoupil na mistrovství světa, sledoval jste jejich výkony?
Pro český basketbal je to super, byla to skvělá propagace českého basketbalu. O tom svědčí i nádherná kulisa v Pardubicích během zápasu s Ruskem. Máme skvělou generaci, která může uspět, uvidíme, až kam se dostanou. Na mistrovství světa se ale těším. Věřím, že se tam kluci ukážou v dobrém světle.