Vedení Kondorů novou posilu představilo těsně před začátkem souboje Liberce s Ostravou, což přestupu dodává na pikantnosti.

V české lize totiž Martin Ides naposledy oblékal právě ostravský dres!

„Kvůli některým oficialitám nebyl jeho start proti Ostravě jistý, nakonec se však vše podařilo zdárně vyřešit. Mimo jiné jsme potřebovali souhlas Ostravy, který jsme nakonec dostali,“ vysvětlil sportovní ředitel Kondorů Jakub Důra.

Sedmadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi poznal soutěže dohromady v sedmi zemích (USA, Česko, Itálie, Francie, Švédsko, Španělsko a Řecko).

Naposledy hájil barvy týmu Apollon Patras ve druhé řecké lize.
„Martin je klasický pivot do podkošových soubojů na obou stranách hřiště a podle předpokladů zapadá do našeho týmu perfektně,“ řekl Jakub Důra s tím, že pro Liberec bylo kvůli dlouhodobému zranění Jana Pastyříka vystužení sestavy na postu pivota velmi důležité. Martin Ides měří 215 centimetrů.

„Jsem rád, že jsem v Liberci. Doufám, že rychle do týmu zapadnu, dostanu se do všech systémů a také, že svým dílem pomůžu družstvu k lepšímu umístění v tabulce, což si Kondoři zaslouží,“ uvedl ke svému přestupu Martin Ides, který s Kondory podepsal smlouvu do konce letošní sezony.

Vedle něj získali Kondoři v tomto týdnu ještě amerického rezehrávače Pierra Wootena. Oba proti Ostravě nastoupili, ale Liberec prohrál 76:87.