Jak je trenér spokojen s vystoupením svého týmu?

Z pohledu výsledku nadmíru. Naše družstvo vzniklo teprve před soutěží a jsme tudíž nováčky nejen ve druhé lize, ale i v kategorii žen. Pro nás to je vše dost složité. Máme několik hráček z Liberce ( i dorostenek) ale i z Prahy a z Turnova. Ty všechny samozřejmě dojíždějí, což také není bez problémů. Další hráčky se nam vrátily k soutěžnímu handbalu po jisté, i po několikaleté, odmlce. Další letos maturují, nebo začínají studium na vysokých školách. To vše sladit tak, aby tréninkový proces fungoval a aby výkonnost byla na úrovní, to není opravdu vůbec jednoduché.

Přesto jste podzimními suverény. Co dodat?

Děvčata přistoupila zodpovědně k letní přípravě. Nechala se přesvědčit ,že i s dobrými celky se dá hrát. Zkusilli jsme něco vytáhnout z handbalové moderny,a i když máme samozřejmě ještě značné rezervy, tak si myslím, že nejenom umístění, ale v neposlední řadě i předváděná hra byly na velmi slušné urovni.

A co do budoucna?

Je jasné, že nyní nás už budou všichni brát vážně. Toho se však nebojíme. Musíme rozšířit hráčský kádr, absolovovat kvalitní zimní přípravu a na jaře se pokusit postoupit do vyšší soutěže. Nevidím jedinný důvod, proč by se to nemělo podařit, pokud děvčata
budou zdravá. A to je hlavní, co si musíme přát nejen po právě skončené první části soutěže, ale také k blížícím se vánočním svátkům a do nového roku 2008.

Jak viděla podzim kapitánka?

Jako nováček soutěže jsme si dali ambiciozní cíl – postup do první ligy žen. Po podzimní části máme k tomu cíli velmi dobře nakročeno, přestože máme nejmladší tým v soutěži. Velkou zásluhu na našich dosavadních výsledcích má celý tým našeho klubu, který se nám snaží vytvářet ideální podmínky. Za to patří dík trenérům Zemanovi, Houserovi, technickému vedoucímu Weisenbilderovi a hlavně prezidentovi klubu. Jarní část bude velmi náročná, protože všechna klíčová utkání hrajeme venku. Nyní nás čeká zimní připrava, ať už na horách nebo v liberecké těločvičně, a jak znám trenéra Zemana, bude velmi tvrdá, pořád máme co zlepšovat. Doufám a nejenom já, ale i všechny holky, že se nám podaří vybojovat pro Liberec I. ligu.