Kondoři věřili, že nepříznivou sérii zlomí právě proti Sadské. Jenže doplatili zejména na velmi špatný výkon v obraně v prvních dvou čtvrtinách. Hosté po nich vedli o 18 bodů. Po změně stran se Liberec zlepšil a v závěru mocně dotahoval, po koši Tomáše Tótha čtyři a půl minuty před koncem dokonce domácí stáhli na rozdíl dvou bodů (77:79).

V závěru však byli Liberečtí v útoku nervózní a měli i smůlu, když jim míče vypadávaly z obroučky. Navíc často faulovali a Sadská si díky trestným hodům udržela potřebný náskok.

Domácí trenér Jan Slowiak prohlásil, že liberecká obrana v prvním poločase mu připomínala den otevřených dveří. „Všude jsme byli o krok později a navíc měla Sadská neuvěřitelnou úspěšnost v trojkových pokusech. Ve druhé půli se naše mužstvo zlepšilo a dokázalo hrozivý rozdíl téměř stáhnout, ale v závěru už chyběly síly a navíc jsme dostávali laciné koše,“ řekl.

Rozehrávač poražených Ladislav Malý nebyl spokojený s defenzivou v prvním poločase. „První půlka určitě rozhodla. Nebyli jsme v takovém nasazení, v jakém jsme být měli, ve druhém poločase už to bylo lepší. Hosté hráli svoji hru, ale hlavně jim to padalo z dálky. Mujagič by neomylný, podobně Stria. My jsme se nedokázali pořádně v obraně zapřáhnout a výsledek je tedy takový, jaký je,“ řekl na klubovém webu.

Liberec - Sadská 88:94 (21:31, 34:52, 61:77). Nejvíce bodů: Černošek 19, Blažek 18 - Mujagič 29, Lyle 16, Špička 15, Stria a Procházka po 14. Roz.: V. Lukeš, Karásek, Janovský. Tr. hody: 12/9 - 19/14. Fauly: 19:14. Trojky: 9:14. Diváci: 550. Nej. hráč: Mujagič.