Jinak skončil ve třech závodech první. „V půlce závodu jsme se oba utrhli od ostatních a během dvou kol jsme skupině ujeli o minutu. V cíli byl Krupka pak lepší,“ sdělil Pecka. Ten před posledním závodem v Otrokovicích vede pohár o jedenáct bodů před druhým a osmnáct bodů před třetím v pořadí. „Věřím, že si prvenství udržím a obhájím tak loňské vítězství,“ dodal liberecký jezdec.

V Pardubicích pak následně odjel finálový závod Českého poháru LifeInLine na půlmaratonové trati, který byl poslední ze série sedmi závodů.
Zde byl čtvrtý a celkově mu to stačilo na bronzový stupínek. „Původně jsem chtěl být do 5. místa. Po půlce závodů jsem vedl, ale ve druhé půli závodů jsem to měl proti profíkům ze Slavie Praha těžké, protože jeli proti mě,“ potvrdil jezdec. „A nešlo to proti nim se se prosadit. Jezdí ve čtveřici – dva dělají černou práci a dva jsou finišmeni, kteří jedou ve zběsilém tempu,“ poodhalil Pecka strategii slávistického týmu.
Pecka se těšil na prize money, ale nakonec dostal od vyhlašovatelů poháru za bronz dvě láhve iontových nápojů.
„Loni byly ještě peníze a dobré věcné ceny. Letos to bylo hodně slabé,“ naříkal inlinista, kterého každý závod a doprava na něj stojí nemalou finanční částku.